Büyük Menderes Nehri'nin Islahı - Son Dakika
Yerel

Büyük Menderes Nehri'nin Islahı

Devlet Su İşleri 21.Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, Büyük Menderes Nehri'nin ıslahı çalışmaları kapsamında bu yıl 35-40 kilometrelik bölümün ıslah edilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

16.05.2012 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, Büyük Menderes Nehri'nin ıslahı çalışmaları kapsamında bu yıl 35-40 kilometrelik bölümün ıslah edilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Büyük Menderes Nehri'nin, İncirliova ilçesine bağlı Acarlar beldesi ile Osmanbükü, Yazıdere, Hacıaliobası ve Sınırtekke köylerinden geçen kısımlarında başlatılan ıslah çalışmalarıyla ilgili İncirliova Kaymakamlığı'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, İncirliova Kaymakam Adem Ünal, Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz, Acarlar Belediye Başkanı Adnan Yıldız, İncirliova Ziraat Odası Başkanı İhsan Ayaydın ile köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Kaymakam Ünal, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, mayıs ayına girilmesine rağmen nehir kıyısında arazisi olan bazı çiftçilerin, nehirde meydana gelen taşkın olayları nedeniyle tarlasına girerek, sezonun ilk ürününü dahi ekmediğine işaret ederek, nehir yatağının ıslah edilmesinin bu olumsuzlukları ortadan kaldıracak olması nedeniyle önem taşıdığını ifade etti.

DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Deniz de toplantıda yaptığı sunumda, nehrin geçen yıl Nazilli ilçe sınırından Aydın- Muğla karayoluna kadar olan kısımının ıslah edildiğini ve bu bölgede yapılan çalışmalar sonucu bu kış sezonunda sorun yaşanmadığını belirtti.

Geçen yıl kasım ayından itibaren ise bu bölgeden denize kadar olan kısımla ilgili ıslah çalışmaların başlatıldığını ve yağış mevsimi ile ara verilen çalışmalarda 8 kilometrelik bölümün ıslah edildiğini kaydeden Deniz, "Bu yıl 35-40 kilometrelik bir alanın ıslahını yapmayı hedefliyoruz" dedi.

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Menderes Nehri'nin Islahı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement