Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

İstanbul'un dört bir yanında vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılında saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu.

10.11.2022 09:59  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'un dört bir yanında vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılında saat 09.05'te saygı duruşunda bulundu.

Kentin en işlek caddeleri, köprü ve meydanlarında hayat, Ata'ya duyulan saygı dolayısıyla 1 dakikalığına durdu.

Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği 09.05'te sirenlerin çalmasıyla İstanbul'un cadde ve sokaklarında vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı. Bazı sürücüler de kornaya basarak sirenlere eşlik etti.

Kadıköy- Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu, Ata'ya duyulan saygının işareti olarak saatler 09.05'i gösterdiğinde hareket etmedi. Trende bulunan yolcular da 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu. Trenlerin tahmini geliş sürelerinin bulunduğu tabelalarda ise "Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 84. yıl dönümünde özlemle anıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Metro İstanbul'a bağlı tüm metrolarda da vatandaşlar Atatürk'ü andı. Trenler 09.05 öncesi en yakın istasyonda bekletildi. Sirenlerin çalmasının ardından yolcular önce saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı okundu.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişinde görev yapan polis ekipleri ile seyir halindeki vatandaşlar da araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.

Bahçelievler ve Güngören'de saat 09.05'te bazı özel hastanelerin önünde sağlık çalışanları da saygı duruşunda bulundu.

Sirenlerin çalmasıyla caddede ilerleyen yayalar ve araçlar durdu. Sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katılırken, bazı vatandaşlar da İstiklal Marşı'nı okudu.

D-100 kara yolu Büyükçekmece Kamiloba mevkisinde seyir halindeki kamyonet sürücüleri, 09.05'te araçlarından inerek yolun ortasında Türk bayrağı açıp Ata'yı andı.

Dalgıçlar saygı dalışı yaptı

Maltepe Sahili'nde Marmara Üniversitesi ve Pri Reis Üniversitesi Sualtı Topluluğu dalgıçları saygı dalışı yaptı. Dalgıçlar Atatürk'ün gözlerinin yer aldığı posterle saat 09.05'te su yüzüne çıktı. Denizdeki teknelerden de 09.05'te sirenlerin çalmasıyla meşaleler yakıldı.

Altunizade Metrobüs durağında ise işe giden vatandaşlar, sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulundu. Altunizade'de devam eden metro inşaatında çalışan bir işçi de saygı duruşuna eşlik etti.

Bu güzergahta seyir halinde olan vatandaşlar, araçlarından inerek saat 09.05'te saygı duruşuna katıldı.

Kadıköy'de "Ata'ya saygı zinciri"

Kadıköy Belediyesi tarafından Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılı dolayısıyla Kadıköy'de "Ata'ya saygı zinciri" oluşturuldu. Etkinliğe çocuklarıyla katılan binlerce kişi, Türk bayrakları, Atatürk posterleri taşıyarak, Fenerbahçe ile Bostancı sahili arasında yaklaşık 6,5 kilometre uzunluğundaki güzergahta saygı zinciri için el ele tutuştu.

"Ata'ya saygı zinciri"ne denizden de tekneler, kanolar, yelken sporcuları ile arama kurtarma botları katıldı. Teknelerden de saat 09.05'te sirenler çalındı.

Büyük Önder Atatürk\'ü anıyoruz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement