Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk\'ü anıyoruz

İzmir'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

10.11.2022 13:23  Güncelleme: 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 84. yılı nedeniyle anma programı düzenlendi.

İzmir Valiliği ve İzmir Demokrasi Üniversitesince Atatürk Kültür Merkezi'ndeki programda saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının üzerinden geçen yıllara rağmen Türk milletinin gözlerindeki yaşın, yüreklerindeki acının dinmediğini söyledi.

Atatürk'ün, araştırmaya, okumaya, çalışmaya ve tarihe önem verdiğini hatırlatan Tunçsiper, şunları kaydetti:

"Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça, daha büyük işler yapmak için kendinde güç bulacağını belirterek milletine okumayı yöneltmiştir. Yaşam da en gerçek yolun bilim ve teknoloji olduğunu ifade etmiştir. Gerçek kurtuluşun ekonomik bağımsızlıkla ülkenin her bakımdan kalkındırılıp güçlendirilmesinden geçtiğini belirtmiş. Batı uygarlığının biliminden ve teknolojisinden yararlanarak, bunların özümseyerek çağdaş uygarlık seviyesine çıkıp, bu düzeyi de aşmayı milletinin önüne amaç olarak koymuştur."

Tunçsiper, 1920 ile 1938 yılları arasındaki sağlanan değişme ve gelişmelerle milletin birbiriyle kucaklaştığını ve çağ ile yarışma düşüncesiyle temellendirildiğini kaydetti.

Atatürk ile aynı çağda yaşayan liderlerin bugün unutulduğunun altını çizen Tunçsiper, "Önümüzdeki yıl 100 yaşına girecek Cumhuriyetimiz hala ilk günkü gibi genç ve dinamik ise bu hiç şüphesiz ki onu kuran liderin vizyonunun ile görüşlülüğünün bir sonucu olarak değerlendirilmelidir." dedi.

Programda İzmir Demokrasi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk tarafından "Atatürk'ü Anarken Tarihten Günümüz Olaylarına Bakış" başlıklı konferans verildi.

Konuşmaların ardından "Atatürk ve 10 Kasım" başlığıyla hazırlanan belgesel gösterildi, program İzmir Demokrasi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Çoksesli Korosu tarafından verilen konserle sona erdi.

Katılımcılar daha sonra koleksiyoner ve yazar Hanri Benazus tarafından hazırlanan "Atatürk Aramızda" adlı fotoğraf sergisi ile PTT Genel Müdürlüğü ve Konak Filatelistler Derneği tarafından hazırlanan "Atatürk Anma Pulları Sergisi"ni gezdi.

Programa Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, siyasi parti il başkanları ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement