Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğinde tören düzenlendi.

10.11.2017 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılında Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğinde tören düzenlendi.

Büyükelçilik'te düzenlenen törene elçilik çalışanları, Bağdat'taki Türk kurumlarının temsilcileri ve Türkmen sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bazı vatandaşlar katıldı.

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, törende yaptığı konuşmada, "Bugün andığımız lider (Atatürk) son derece müstesna bir lider. Atatürk, manevi şahsiyetini aramızda halen koruyabilen bir lider. Önemli liderler halkları var oldukça var olmaya devam ederler." dedi.

Atatürk'ün hayatı boyunca sadece Türk milleti değil, dünya için örnek olacak başarılar gerçekleştirdiğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"Atatürk, kah vatanın parçalarını bir araya getirmek için Bingazi kah da son çareleri harekete geçirmek için bulunduğumuz coğrafyanın çöllerine gidip mücadele veriyor. Ata'da kararlığı ve onun birleştiği azim ve çalışmayı da görüyoruz. Bu azim ve çalışma beraberinde şerefli bir millet ve devleti yükseltiyor. Bizim vazifemiz de, Atamızı örnek almak. Bağdat'ta bulunan Türk vatandaşları ve bilhassa Türkmenlerin Atatürk için iyi şeyler yaptığını düşünüyorum. Türklüğün birliği ve beraberliğini Türkmenlerde görüyorum. Türkmenler, zor şartlara rağmen Türk'üm diyebilmiş, sadece kırmızı olanı değil gök mavi olanı da kendi ay yıldızı olarak görmüş."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement