Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Aydın'da tören düzenlendi.

10.11.2017 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Aydın'da tören düzenlendi.

Vali Yavuz Selim Köşger ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunması sonrası alanda toplanan vatandaşlara Atatürk'ün konuşması dinletildi.

Sirenlerin çalmasıyla saygı duruşuna geçildi.

Törene, AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten ve Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan da katıldı.

- Kuşadası

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Kuşadası'nda tören düzenlendi.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Kuşadası İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Şahin ve Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu'nun da katıldığı törende 09.05'de sirenlerin çalınmasıyla saygı duruşunda bulunuldu.

Germencik

Belediye Meydanı'na düzenlenen törende, İlçe Kaymakamı Ayhan Işık ve Belediye Başkanı Ümmet Akın, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Buradaki törenin ardından Germencik Belediye konferans salonunda "Atatürk'ü Anma" programı yapıldı.

Himmet Çondur Ortaokulu öğrencileri tarafından Atatürk'ün hayatını anlatan tiyatral gösteri gerçekleştirildi.

Çine

Çine ilçesinde Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törende Çine Kaymakamı Özkan Demir ve Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Buradaki saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Çine Belediyesi Kültür Merkezi'nde öğrenciler tarafından oratoryo ve efe gösterileri yapıldı.

Söke

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören düzenlenen törende, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Çelenk sunumunun ardından Atatürk'ün kendi sesinden sözler dinletildi.

Törenin sonunda Söke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız, bağırmaya başladı.

Polisin müdahale ettiği Yıldız'ın, "Bana FETÖ'cü dediler" şeklinde bağırdığı duyuldu.

Gözaltına alınan Yıldız, ifadesi alınmak üzere polis karakoluna götürüldü.

Söke'deki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında açığa alınan Yıldız'ın bir süre tutuklu kaldıktan sonra görevine iade edildiği belirtildi.

Öte yandan Yıldız'ın anma programındaki bu davranışından sonra görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu
    15:24 İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü Yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu

    İstanbul Su ve Doğa Spor Kulübü yüzücüsü Masal Özgü Koyuncu, Sakarya'da düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 50 metre ve 100 metre çiftpalet branşında birinci oldu. 14-17 Mart 2024 tarihlerinde gerçekleşen şampiyonada Koyuncu, 100 metre mesafesinde Türkiye rekorunu kırdı ve milli takım barajını geçti.

  • Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı
    15:23 Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı

    Edirne Belediyesi ile Edirne Pazarcılar Odası arasında kentteki pazar yerlerinin işletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni protokolün hazırlandığını ve tüm sebze meyve pazarlarının düzeninden odanın sorumlu olacağını belirtti. Protokolün hayırlı olmasını dileyen Gürkan, açılışı geciken Cumartesi Pazarı hakkında da bilgi verdi. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır ise Gürkan'a teşekkür etti. Ayrıca, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleceğin Yazarları Projesi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu
    15:20 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu

    Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Balıkesir'i ziyaret ederek sporcu gençlerle bir araya geldi. Edremit Gençlik Merkezi'nde gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle buluşan Bakan Yardımcısı, gençlerin görüş ve taleplerini dinledi. Bakan Yardımcısı ayrıca İvrindi ilçesinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı ve Gökçeyazı futbol sahasında çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:19 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Kiraz'ın adalet mirasını layıkıyla ifa etmek gerektiğini vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da törene katılarak Kiraz'ın makam odasına karanfil bıraktı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu
    15:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen gece döneri sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Aktaş, Bursa'nın her köşesinde gülümsediklerini ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.


Advertisement