Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında, Pazaryeri ve Söğüt ilçelerinde anma töreni düzenlendi.

10.11.2017 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında, Pazaryeri ve Söğüt ilçelerinde anma töreni düzenlendi.

Pazaryeri'nde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Pazaryeri Hilmi Duralioğlu Anadolu Lisesi'ndeki anma etkinliğine, Kaymakam Bayram Sağır, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Şeyh Edebali Üniversitesi Pazaryeri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Faruk Akın, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Okul Müdürü Seyfettin Yıldız, törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün genç yaşta farklı kişiliği, kültürü ve çalışkanlığı ile dikkatleri üzerine çektiğini belirterek, "Atatürk, istiklal mücadelesinden sonra yoksulluk ve çaresizlik içinde kıvranan milleti, çağdaş milletler seviyesine çıkarmak için köklü reformlar yapmıştır." dedi.

Program, şiirlerin okunması, oratoryo gösterisi, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle sona erdi.

Söğüt

Söğüt Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na, Kaymakam Cengizhan Ankara, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ile siyasi parti temsilcileri tarafından çelenk bırakıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törenin ardından 700. yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan programda, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Programa, Kaymakam Cengizhan Ankara, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Demircan, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement