Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında, Çanakkale'nin Biga, Lapseki, Bayramiç, Eceabat, Gelibolu ilçeleri ile Ayvacık'ın Küçükkuyu beldesinde tören düzenlendi.

10.11.2017 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında, Çanakkale'nin Biga, Lapseki, Bayramiç, Eceabat, Gelibolu ilçeleri ile Ayvacık'ın Küçükkuyu beldesinde tören düzenlendi.

Biga'daki tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Daha sonra saat 09.05'te sirenler çalındı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Buradaki törenin ardından Biga Ortaokulu tarafından hazırlanan anma programına geçildi. Törende konuşan Kaymakam Mustafa Can, sürekli yeniyi ve mükemmeli arayan Atatürk'ün, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, bilimsel ve gerçekçi yaklaşımları, evrensel fikirleri, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığı ile dönemin liderlerinden kendisini ayırdığını söyledi.

Program, öğrencilerin hazırlayıp sunduğu oratoryo ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ile son buldu.

Lapseki

Lapseki'deki törenler Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde düzenlenen anma programıyla başladı.

Kaymakamı Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Garnizon Komutan Yarbay Türker Altıngöz tarafından Atatürk büstüne çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anma programı daha sonra İÇDAŞ Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda devam etti.

Burada öğrencilerce hazırlanan gösteri katılımcılara sunuldu.

Bayramiç

Bayramiç'teki ilk olarak Yıldırım Akbulut Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törene Bayramiç Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ufuk Erikli, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Kendüzler ve Başkan Arslan'ın anıta çelenk sunmasının ardından Atatürk'ün vefat anı olan saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Tören sonrası İlçe Halk Eğitim Merkezi Salonunda anma programı gerçekleştirildi. Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Selahattin Gökhan'ın konuşmasıyla başladı. Anasınıfı öğrencilerinin temsili Anıtkabir'e çelenk sunmasının ardından, Atatürk konulu slayt, şiir ve şarkılı gösteri sergilendi.

Eceabat

Eceabat'ta Atatürk'ü anma etkinlikleri dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, ardından iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Törene Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Recep Tutucu ile daire amirleri ile gaziler katıldı.

Etkinlikler kapsamında Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde anma programı düzenlendi. Burada Atatürk'ün hayatı okunup, video gösterimi yapıldı, şiirler okundu.

Küçükkuyu

Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde de 10 Kaım Atatürk'ü anma günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk'ün ölüm saati olan saat 09.05'te pazardaki vatandaş ve esnaflar saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra pazar alanında hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

Gelibolu

Gelibolu'daki ilk tören, 2. Kolordu Komutanlığı binası önündeki Atatürk Anıtı'na Kaymakam Hakan Kılınçkaya, 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ve Belediye Başkanı Mustafa Özacar'ın çelenk sunumu ile başladı.

Ardından saat 09.05'de saygı duruşunda bulunularak sirenler eşliğinde bayraklar yarıya indirildi ve İstiklal Marşı okundu.

Törenin ikinci bölümüne, Atatürk Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda devam edildi. Buradaki tören de saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Gelibolu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Gökhan Gökkaya tarafından yapıldı.

Programın sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo sunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement