Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Darıca'da düzenlenen törenle anıldı.

10.11.2017 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Darıca'da düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törene, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, siyasi parti temsilcileri, mülki ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anıta çelenk sunumunun ardından Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenler çaldı. Yoldaki araç sürücüleri korna çalarak sirene eşlik ederken, bazı vatandaşların da bu sırada duygulandığı görüldü.

Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından göndere çekilen Türk bayrağının yarıya indirilmesiyle sona erdi.

Anma etkinlikleri kapsamında Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde program düzenlendi.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, burada yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyanın takdirini kazandığını söyledi.

Atatürk'ün hayalleri olan ve bunları icraata döken bir lider olduğunu vurgulayan Karaman, "Ona olan minnettarlığımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum." dedi.

Anma etkinliği, okullar arası yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement