Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Uşak Üniversitesi'nde, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

10.11.2017 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi'nde, Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yılı dolayısıyla Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde anma etkinliği yapıldı.

Etkinlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hakkı Uyar, "Cumhuriyet'in Kurucu Değerleri ve Atatürk" adlı bir sunum yaptı.

Sunumda, Cumhuriyetin kazanımları ve Atatürk'ün lider vasıfları ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Uyar, Cumhuriyetin kurucu değerlerinin idealist olduğunu ve asla umutsuzluk taşımadığını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün idealist bir kişiliğe sahip olduğunun altını çizen Uyar, şöyle konuştu:

"O dönem karamsar değildi. Bu kuşağın vatanı kurtarma ve vatanı yükseltme isteği vardı. Ülkemizi içinde bulunduğu durumdan kurtardıktan sonra demokrasinin hakim olduğu, çağdaş devlet ve hukuk devleti oluşturmak istiyorlardı. Demokrat bir ruha ve kültüre sahiptiler. 1923'ten bu zamana ülkemiz muazzam bir gelişme göstermiştir. Daha da ileri gitmek için neye ihtiyacımız var? Çok çalışmaya ve Cumhuriyetin kurucu değerlerinin izinden gitmeye ihtiyacımız var. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini rahmetle, saygıyla, minnetle anıyorum. Muhtaç olduğumuz kudret tarihimizde mevcuttur."

Etkiliğin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Savaş, Uyar'a plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement