Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla Mardin'in Nusaybin ve Batman'ın Sason ilçelerinde anma töreni düzenlendi.

10.11.2018 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 80. yılı dolayısıyla Mardin'in Nusaybin ve Batman'ın Sason ilçelerinde anma töreni düzenlendi.

Nusaybin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma töreninde, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar ile Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Cenk Özlüpınar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulduğu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törenin ardından anma programı, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardında 2. Hudut Tabur Komutanlığında görevli Piyade Yüzbaşı Ozan Anıl Turan sinevizyon eşliğinde Atatürk'ün siyasi kişiliğini anlattı.

Atatürk ile ilgili hatıralar, Atatürk için söylenen sözler ve Atatürk oratoryosundan sonra Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve türküler seslendirildi.

Anma töreni, hafta boyunca yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesiyle sona erdi.

Batman

Batman'ın Sason ilçesinde de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Yunus Emre İlkokulunun konferans salonunda devam eden programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okundu, Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo gösterisi yapıldı ve Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Program ilçe genelinde okullarda yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Batman Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, Belediye Başkanı Cuma Uçar, Cumhuriyet Savcısı Abidin Yücesan, Garnizon Komutanı Binbaşı Muhammed Topal, diğer kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement