Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

"Bugün Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin uygulanıp devam ettirilmesinin ülkemiz için bir seçenek olmayıp zorunluluk olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız" dedi.

10.11.2011 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Cem Yıldırım,

"Bugün Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin uygulanıp devam ettirilmesinin ülkemiz için bir seçenek olmayıp zorunluluk olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız" dedi.

Yıldırım, Büyük Önder Atatürk'ün ebedtiyete intikalinin 73. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Osmanlı İmparatorluğunun küllerinden yepyeni, bağımsız, egemen, başı dik ve çağdaş bir devlet kuran Atatürk'ün bugün bir kez daha özlemle anıldığını bildirdi.

Açıklamasında, "Emperyalizme karşı ilk zaferi elde eden ve bu zaferle tüm mazlum milletlere de örnek olan milli demokratik devrimin mimarı Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet bugün, bir deprem bahanesiyle de olsa kutlanamaz noktaya gelmiştir" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Aslında bugün kutlanmaktan da öte yeniden kazanılacak bir cumhuriyete ihtiyaç vardır. Bugün Atatürk'ün daha 1907 yılında belirlediği Misak-ı Milli sınırlarımız Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında yok olma tehlikesiyle burun burunadır. Bugün Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin uygulanıp devam ettirilmesinin ülkemiz için bir seçenek olmayıp zorunluluk olduğu gerçeği ile karşı karşıyayız. Her türlü kötü gidişe ve olumsuzluğa karşın bugünün kör çıkmazlarında yolumuzu yine Atatürk aydınlatacak, en büyük esin kaynağımız yine Atatürk olacaktır."

CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur da yaptığı açıklamada, "Ulusal kurtuluş mücadelemizin önderi, yeni cumhuriyetin kurucusu, devrimleri ile ülkemizin çağdaş kimliğine ermesini sağlayan kurucu genel başkanımız Atatürk'ü bir kaz daha içten bağlılığımızla saygı ile anıyoruz. Ülkemiz için ve insanlarımız adına sağladıkları kazanımları her geçen gün daha iyi kavrıyor ve anlıyoruz. Düşünceleri, hedefleri doğruluğu dünyada yaşanan gelişmelerle değerlendirildiğinde bu coğrafyanın yapısı da ele alındığında ne kadar önemli olduğu görülmektedir. Gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşma hedefi bizim vazgeçilmez yolumuzdur" dedi.

- NİĞDE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement