Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Yerel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk\'ü Anıyoruz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan ilke ve devrimlerine sahip çıkarak, geliştirerek sürdürmenin en büyük hedefleri olduğunu bildirdi.

09.11.2012 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan ilke ve devrimlerine sahip çıkarak, geliştirerek sürdürmenin en büyük hedefleri olduğunu bildirdi.

Büyükerşen, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk'ün, Türk milletinin hayatında bir dönem değil, bir başlangıç olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtti.

Onun öncülük ettiği çağdaş ulus oluşturma çabalarının henüz tamamlanamadığını belirten Büyükerşen, şunları kaydetti:

"Bugün içinde bulunduğumuz şartlar karşısında Atatürk'ü çok iyi anlamalı ve anlatmalıyız. Atatürk'ü anlamanın bir yanı onun askeri dehasını görmekse diğer yanı da devrimci kişiliğini öğrenmektir. 74 yıl önce kaybettiğimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan çağdaşlık yolundaki ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, geliştirerek sürdürmek en büyük hedefimizdir. Çağdaşlık yolunda ilerlememizin kılavuzu, onun düşünceleridir."

-CHP Eskişehir İl Başkanı Gölet-

CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet, Atatürk'ü, onu kaybetmiş olmanın hüznüyle andıklarını ifade ederek, Atatürk'ü anlamanın sözde değil, özde olması gerektiğine dikkati çekti.

Gölet, Atatürk'ün gösterdiği yolda büyük bir kararlılıkla yürüyeceklerini bildirerek, "Onun 'büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerleri ve devrimlerini dün koruduğumuz gibi, bunların bugün de yarın da koruyucusu ve savunucusu olacağız. Atatürk'ü anlamak demek; akılcı, yaratıcı ve bilimsel düşünmek, gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine yürümek, barışın egemen olduğu bir yurtta ve dünyada kardeşçe yaşamak demektir" ifadelerini kullandı.

- Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı-

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Atatürk'ün vefatının 74'üncü yıl dönümünde herkese düşen görevin, onu ve Cumhuriyet'i anlamak olduğunu bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk'ün ışığı ve öngörüsünü kendisine rehber edinerek ilerlediğini vurgulayan Sakallı, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet başta olmak üzere tüm başarılarını kendisine değil, Türk ulusuna mal eden Atatürk, üstün nitelikleriyle her zaman öncü ve örnek olmuş, insanımızın gönenci ve mutluluğu için çalışmış, bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmamıştır. Büyük Önder Atatürk, yüklendiği tarihsel görevle ulusun yazgısını ve tarihin akışını değiştirmiş, dünyanın yeniden biçimlenmesinde önemli rol oynamıştır. Yaşarken de ölümünün ardından da insanlık için esin kaynağı olmayı sürdürmüştür. Bıraktığı eserlerini sonsuzluk gücüyle donatmayı başaran eşsiz lider Atatürk'ün en büyük başarısı, çağdaş bir toplum yaratmış olmasıdır. İşte bu yüzdendir ki, 10 Kasım'ları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı haline getirmeliyiz."

Muhabir: Yıldız Gündoğmuş

Yayıncı: Sedat Gök - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement