Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Kayseri, Sivas, Kırıkkale ve Nevşehir'de düzenlenen törenlerle anıldı.

10.11.2016 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Kayseri, Sivas, Kırıkkale ve Nevşehir'de düzenlenen törenlerle anıldı.

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma programına, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Anma etkinliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda Osman Ulubaş Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti.

Sivas

Sivas'ın Cumhuriyet Meydanı'nda, Vali Davut Gül, Sivas Garnizon ve 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Gül, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Bugün ülkemiz sizin gösterdiğiniz istikamette fikri, vicdanı, irfanı hür nesillerin omzunda 2023 hedeflerine ulaşmak için yükselmekte. Dün olduğu gibi bugün de size inanan, güvenen ve bağrına basan Sivaslılar, aynı sevgi ve inançla cumhuriyeti savunmakta, aynı ruh ve heyecanı yüreklerinde hissetmektedir. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz'da yaşadık. Bağımsızlığımızdan ödün vermedik, cumhuriyete ve milli iradeye sahip çıktık. Emanetiniz emin ellerdedir."

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te kentte sirenler çaldı, 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından çeşitli gösterilerin sunulduğu program, seslendirilen oratoryonun ardından sona erdi.

Kırıkkale

Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'te çalan sirenlerle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı okundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda devam eden törende, Garnizon Komutanlığı Bakım Üsteğmen Celal Burak Kağızmanlı "Atatürk ve Vefa" konulu konuşma yaptı.

Kırıkkale Lisesi ve Kırıkkale Fen Lisesi öğrencileri tarafından çeşitli gösterilerin sunulduğu program, oratoryo seslendirilmesiyle son buldu.

Nevşehir

Nevşehir Valiliği önündeki alanda düzenlenen anma töreninde, Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu.

Saat 09.05'te saygı duruşunda bulunulan törene, Vali İlhami Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ramazan Akça, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Davut Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement