Büyük Taarruz'un 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Taarruz'un 93. Yıl Dönümü

Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz'un 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 5 ülkenin temsilcilerinin katılımıyla "Zafer Halk Yürüyüşü" düzenlendi.

26.08.2015 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz'un 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 5 ülkenin temsilcilerinin katılımıyla "Zafer Halk Yürüyüşü" düzenlendi.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından düzenlenen "Zafer Halk Yürüyüşü" Anıtpark önünden İmaret Camisi önüne kadar devam etti.

Kortej eşliğinde düzenlenen yürüyüşe Makedonya, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moldova ve Romanya'nın temsilcileri yöresel kıyafetleriyle katıldı. Kortejin yürüyüşü il protokolünün selamlanmasıyla sona erdi.

Öte yandan Afyonkarahisar Belediyesi tarafından vatandaşlara ücretsiz Türk bayrağı dağıltıldı. Dağıtım sırasında zabıta ekipleri ile vatandaşlar arasında kısa süreli izdiham yaşandı.

Vali Hakan Yusuf Güner, yürüyüşün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birlik ve beraberlik nişanesini gösterilen Büyük Taarruz'un 93. yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.

Zafer Haftası etkinliklerinin Türkiye'deki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun aynen 93 yıl önce olduğu gibi bugün de sürdüğünü belirten Güner, "Bu mesajı vermek anlamında Afyonkarahisar Belediyemiz, esnaflarımıza bayrak asma kampanyası başlattı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Halkımızın Zafer Bayramı'nı da kutluyorum" dedi.

Yürüyüşe, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Taarruz'un 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement