"Büyük Üniversite" Hayalini Gazi Gerçekleştiriyor - Son Dakika
Güncel

"Büyük Üniversite" Hayalini Gazi Gerçekleştiriyor

Gazi Üniversitesi, öğrenci ve öğretim üyesi değişimini kapsayan "Farabi Değişim Programı"nda ilk sırada yer aldı.

17.04.2013 11:16  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldız Aktaş - Gazi Üniversitesi, öğrenci ve öğretim üyesi değişimini kapsayan "Farabi Değişim Programı"nda ilk sırada yer aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversitelerde 2009'da başlatılan

"Farabi Değişim Programı"ında, Gazi Üniversitesi ilk yıldan itibaren en çok öğrenci kabul eden üniversite oldu.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman Büyükberber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Farabi"nin birçok üniversite tarafından külfet olarak algılandığını ancak kendilerinin bunu sosyal sorumluluk düşüncesi kapsamında değerlendirdiklerini ve destek sunduklarını söyledi.

Anadolu'daki küçük bir üniversitede öğrenim gören bir öğrenci için büyükşehire gelmenin ve üniversitede okumanın "bir hayali gerçekleştirmek" gibi olduğunu anlatan Büyükberber, "Doğu Anadolu veya İç Anadolu'da küçük bir üniversiteye giren bir öğrenci için Ankara, İstanbul gibi şehirlerdeki büyük üniversitelere gitmek hayal. Program onların bu hayallerine gerçekleştirmelerine yardım ediyor" diye konuştu.

Farabi Değişim Programı'nın öğrencilere aynı zamanda kültürel ve eğitim anlamında da yeni bir kapı açtığını belirten Büyükberber, programdan bugüne kadar 90'ı devlet olmak üzere toplam 105 üniversitenin yararlandığını ifade etti.

"Farabi"ye katılan öğrencilerin yüzde 30'luk kısmının Gazi Üniversitesi tarafından kabul edildiğini kaydeden Büyükberber, "Programın başlangıcından itibaren öğrenci kabulünde birinci üniversite olarak aldığımız unvanı halen devam ettiriyoruz. Gazi Üniversitesi'nde bugüne kadar bin 703 öğrenciyi misafir ettik. Bu nedenle Yükseköğretim Kurulu bize ödül verdi" ifadesini kullandı.

Gazi Üniversitesinin programa katılan en donanımlı ve birikimli üniversitelerden birisi olduğunu vurgulayan Büyükberber, şunları kaydetti:

"Gazi Üniversitesinde okumayı isteyen öğrencilerin hayalini gerçekleştirmek istiyoruz bunu da yapıyoruz. 2012-2013 itibariyle program kapsamında bize başvuran bin 600 öğrencinin bin 5'ini Gazi Üniversitesi'ne kabul ettik. Önümüzdeki sene için de bu kontenjanın altına düşmemeyi amaçlıyoruz. Öğrenci hareketliliğinin gerek eğitim alanında gerekse de bireysel anlamda kısa ve uzun vadede getirisinin öğrenci ve ülkemize sağlayacağı katkılara olan inancım tam. 80 üniversite ile anlaşmamız var. Üniversite olarak bu sayıyı arttırmak için çalışmalarımız devam ediyor."

-Eğitim, İİBF ve Fen Fakültesi tercih ediliyor-

Gazi Üniversitesini tercih eden öğrencilerin daha çok eğitim, iktisadi idari bilimler ve fen fakültelerini tercih ettiklerini dile getiren Büyükberber, tüm ülkede kullanılacak Farabi Otomasyon Sistemi'nin tamamlamayı ve akıllı cihazlar için uygulama yapacaklarını söyledi.

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Büyük Üniversite' Hayalini Gazi Gerçekleştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement