Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü

Büyük Zafer\'in 90. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta törenlerle kutlandı.

30.08.2012 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta törenlerle kutlandı.

Van Valiliği önündeki tören Vali Münir Karaloğlu, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç ile Belediye Başkan Vekili Sabri Abi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Daha sonra Beşyol Kavşağı'nda devam eden törende Vali Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Güvenç ve Belediye Başkan Vekili Abi, askeri erkan ve vatandaşları selamlayarak bayramını kutladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı. Tören, halk oyunları gösterisi ve resmi geçitle sona erdi.

-Hakkari-

Hakkari Valiliği önündeki tören kapsamında Vali Orhan Alimoğlu, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse ile Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen Hakan Baştürk, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Daha sonra Vali Orhan Alimoğlu, makamında tebrikleri kabul etti,

Tebriklerin kabulünden sonra daha önce ordu evlerinde verilen resepsiyon ilk kez bu sene öğretmenevi bahçesinde gerçekleştirildi.

Resepsiyona Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, Vali Yardımcıları Önder Bozkurt, Muhammed Önder, Abdullah Şen, İl Jandarma Komutanı Albay Mahmut Çağlayan, Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, askeri erkan, kurum amirleri katıldı.

-Bitlis-

Bitlis'te Cumhuriyet Meydanı'nda çelenklerin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başlayan tören, Vali Veysel Yurdakul, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Enver Aydın, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın'ın, törene katılanların bayramını kutlamasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Binbaşı İhsan Çanak, Dumlupınar Meydan Muharebesi ve onun son devresi olan 30 Ağustos Muharebesi'nin, Türk tarihinin en hayati dönüm noktasını teşkil ettiğini söyledi.

Türk milli tarihinin çok büyük ve parlak zaferlerle dolu olduğunu ifade eden Çanak, "Milli tarihimiz çok büyük ve parlak zaferlerle doludur. Türk milletinin kazandığı bu zafer, yalnız bizim değil dünya tarihine yön vermekte. Bu kıymetli gün tüm ulusumuzun zafer bayramıdır" diye konuştu.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende, sportif faaliyetlerde dereceye girenlere ödüller verildi. Program askeri birliklerin geçiş töreniyle son buldu.

-Muş-

Muş'taki valilik önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törenler İstasyon Caddesi'nde devam etti.

Vali Ali Çınar, İl Garnizon Komutanı Hava Piyade Kurmay Albay Hüseyin Dilaver, Belediye Başkanı Necmettin Dede, askeri erkan ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı.

Günün anlam ve önemiyle ilgili yapılan konuşmanın ardından tören geçit töreniyle sona erdi.

Muhabir: Ekip/ Yahya Öylek

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement