Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, Türk milletinin, istiklal mücadelesini taçlandıran, kurtuluşun en önemli simgesinin 30 Ağustos Zafer Bayramı olduğunu bildirdi.

30.08.2012 15:20  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, işgale uğramış, zorluk ve yokluk içerisindeki Türk milletinin, istiklal mücadelesini taçlandıran, kurtuluşun en önemli simgesinin 30 Ağustos Zafer Bayramı olduğunu bildirdi.

Alparslan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin, kültür ve medeniyeti, inanç ve cesareti, fetih ve şanlı zaferleriyle tarihe çok önemli notlar düştüğünü, 30 Ağustos Zaferi'nin 88. yıl dönümünü hep birlikte coşku içerisinde kutlamanın gururunun yaşandığını belirtti.

Alparslan, şunları kaydetti:

"İşgale uğramış, zorluk ve yokluk içerisindeki milletimizin istiklal mücadelesini taçlandıran, kurtuluşumuzun en önemli simgesi 30 Ağustos Zaferi'dir. Misak-ı Milli hedefinin gerçekleştirilmesine zemin hazırlayan bu zafer, millet-ordu bütünleşmesiyle verilen varoluş mücadelesini nihai başarıya ulaştırırken, İstiklal Savaşı'nın temel hedefi olan, millet egemenliğine dayalı yeni bir devlete kavuşmamızın yolunu da açmıştır."

Milletin daha müreffeh bir yaşam sürmesi için gerekli çalışmaları göreve geldiklerinden bu yana yerine getirdiklerini ve bu hedefleri gerçekleştirme yolunda çok büyük mesafeler katettiklerini vurgulayan Alparslan, "Aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, güçlü ordulara karşı elde ettiği büyük zaferimizin kahramanlarını, canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Neslihan Doğan

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 90. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement