Büyük Zafer'in 91. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 91. Yıldönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıl dönümü dolayısıyla Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'da törenler düzenlendi Alanya'daki törende bazı turistlerin de saygı duruşuna katıldıkları görüldü

30.08.2013 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'da da törenlerle kutlandı.

Antalya'daki törenler, Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Atatürk Anıtı'na Antalya Valiliği, 3. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin çelenklerinin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı İrfan Can ve Başkan Mustafa Akaydın valilik girişinde bayram tebriklerini kabul etti.

Valilikteki programın ardından Cumhuriyet Caddesi'ndeki törene geçildi. Vali Öztürk, Başkan Akaydın ve Garnizon Komutanı Can, askeri araç üzerinden halkı selamladı. İstiklal Marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu, Çağlayan Anadolu Lisesi öğrencileri halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Tören, geçit töreniyle sona erdi.

Alanya'da Kaymakam Erhan Özdemir, Garnizon Komutanı Adnan Arseven, Alanya Belediye Başkan Vekili Kemal Dere, Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Özdemir, Garnizon Komutanı Arseven ve Başkan Vekili Dere, kaymakamlıkta bayram tebriklerini kabul etti.

Töreni turistler de ilgiyle izledi. Bazı turistlerin saygı duruşuna katıldıkları görüldü. Resmi törenin ardından CHP İlçe Teşkilatı üyeleri de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Kumluca'daki törende, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Garnizon Komutanı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkan Vekili Ramazan Kızılkaya Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, kutlamalara Kumluca Belediyesi Kültür Parkı'nda devam edildi.

Burada konuşma yapan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Başçavuş Bayram Çor, 30 Ağustos'un Türk milletinin verdiği mücadeleler sonucu elde ettiği zafer günü olduğunu söyledi. Yeryüzünde her milletin tarihler boyunca onlarca savaşlar yaptığını hatırlatan Çor, "Bundan 91 yıl önce, ülkemiz, topraklarımız işgal edilmiş, yurdumuz istilaya uğramıştır. Gazi Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki yüce Türk milleti, topraklarını savunmak adına canı pahasına savaşmış ve nihayetinde büyük zafere ulaşmıştır" dedi.

Konuşmanın ardından Kumluca Belediyesi Mehter Takımı gösteri sundu.

Manavgat ilçesindeki törende Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı Metin Alkaya, Belediye Başkanı Şükrü Sözen Atatürk anıtına çelenk sundu. Törende konuşma yapan Jandarma Üsteğmen Ataman Es, 30 Ağustos Zaferi'nin yoksuluk ve yokluk içinde kazanıldığını hatırlattı. Es "Bundan dolayı 30 Ağustos çok önemli. Tük milleti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde genç Türkiye'yi kurdu" dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Bulgurlu, Garnizon Komutanı Alkaya, Belediye Başkanı Sözen törene katılanların bayramını kutladı. Tören kaymakamlıkta tebriklerin kabulüyle sona erdi.

Kemer ilçesinde belediye binası önündeki Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, İlçe Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Yasin Berçil, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül daha sonra kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Burdur'daki törenler

Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Vali Nurettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Ümit Saltaş ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'nın, Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstikal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Yılmaz,  Başkan Akkaya ve Albay Saltaş, askeri araçla halkı selamladı.

Tören, askeri birliklerin geçişiyle son buldu. Daha sonra Vali Yılmaz, makamında kutlamaları kabul etti.

Karamanlı ilçesinde düzenlenen kutlama programı ise Atatürk anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrenci ve askerler tarafından şiirler okunmasının ardından yenilenen Karamanlı Şehitliği'nin açılış töreni gerçekleştirildi. Açılışın ardından şehitlerin mezarları ziyaret edilerek, din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Törene Karamanlı Kaymakamı Uğur Akmeşe, Belediye Başkanı Mehmet Özger, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Tarran Güney, şehit yakınları, gaziler, vatandaşlar ve diğer ilgililer katıldı.

Isparta'daki törenler

Isparta'da Hükümet Meydanı'ndaki törenlerde Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Özkan ve Garnizon Komutanı Kurutmaz ile Belediye Başkanı Günaydın, araç üzerinden halkı selamladı ve bayramlarını kutladı.

Törende konuşan Piyade Yüzbaşı İhsan Bozkurt, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk milletinin özgürlüğüne göz dikenlere karşı aldığı önemli bir zafer olduğunu ifade etti. Bozkurt, Türk milletinin zaferi yaşlısı ve genciyle ölümü göze alması sayesinde kazandığını kaydetti.

Tören, askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.

Muğla'daki törenler

Muğla'da, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenlerde Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Hakan Çelik ve Belediye Başkanı Osman Gürün, Atatürk anıtına çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Yarbay Numan Öksüz, 30 Ağustos'un aynı zamanda şehit ve gazileri anma günü olduğunu hatırlattı.

Öksüz, şöyle konuştu:

"Bugün bağımsızlığımızın ne büyük fedakarlıklar ve çilelerle kazanıldığını hatırlatma günü. Bugün vatanımızı parçalamaya çalışanlara nispet günü. Bizler 91 yıl önce kazanılan onur mücadelesini düşünerek ecdadımızın manevi desteğiyle öz güven ve cesaretimizi her gün tazeleyeceğiz. Asla unutulmamalıdır ki milli sınırlar içinde bulunan vatan toprakları bir bütündür ve birbirinden ayrılamaz."

Konuşmaların ardından Vali Güvençer, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Çelik ve Belediye Başkanı Gürün, halkı selamladı.

Bodrum'da Belediye Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Garnizon Komutanı Personel Albay Caner Demirkol, daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri ile gaziler katıldı.

Törenin ardından Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, makamında tebrikleri kabul etti.

Fethiye'de  Büyük Zafer'in 91. yıl dönümü Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'da makamında tebrikleri kabul etti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 91. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement