Adıyaman'da Büyük Zaferin 92. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Büyük Zaferin 92. Yıl Dönümü Kutlandı

Adıyaman\'da Büyük Zaferin 92. Yıl Dönümü Kutlandı

Adıyaman ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

30.08.2014 12:49  Güncelleme: 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman ve ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Valilik önünde Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan kutlama töreni, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş makamında tebrikleri kabul etti.

Daha sonra Atatürk Bulvarı'nda devam eden törende Vali Demirtaş, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, askerleri ve halkı selamlayarak bayramlarını kutladı.

Törende ayrıca, günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okumasının ardından folklor gösterileri yapıldı.

Vali Demirtaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve cumhuriyete hayat veren büyük zaferin 92. yıldönümünü kutlamanın heyecanı, gururu ve sevinci içerisinde olduklarını belirterek "İnşallah memleketimiz bir daha o sıkıntılı günlere geri dönmez. Bilindiği gibi yeni cumhurbaşkanımız cumhurun yani halkın oylarıyla seçilmiştir. Tekrar bütün halkımızın Zafer Bayramı'nı tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra Adıyaman'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekiplerinin folklor gösterilerinin sunulması ve askeri tören geçişiyle son buldu.

Besni

Besni ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde gerçekleşen  törende Atatürk anıtına, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Üsteğmen Sefa Doğmaz, bu zaferin Ulu önder Atatürk'ün önderliğinde çelikleşmiş  milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen ve hürriyet ve bağımsızlık aşkı ile yanan bir milletin sarsılmaz zaferi olduğunu ifade etti.

İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz'ın makamında tebrikleri kabulünün ardından programa katılanlar İlçe Jandarma Komutanlığında düzenlenen rütbe takma törenine katıldı.

Gölbaşı

Gölbaşı  ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk konuldu. Törenin ardından Gölbaşı Kaymakam Ali Edip Budan, Garnizon Komutanı Serkan İçöz ve Belediye Başkanı Yusuf Özdemir kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yusuf Dönmez, büyük bir zaferi kazanan bir milletin evladı ve kahraman Türk ordusunun mensubu olmakla büyük gurur duyduklarını söyledi.

Zaferin Türk ordusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesinin ölümsüz bir anıtı olduğun dile getiren Dönmez, şöyle konuştu:

"Türk milleti birlik ve beraberlik meyvelerini 1. İnönü zaferi, II. İnönü Zaferi ve Sakarya Meydan Muharebesi'ni kazanarak alıyordu. Bu mücadele vatan toprakları üzerinde tek bir düşman kalmayana dek sürecekti. Nitekim 26 Ağustos 1922 günü düşman mevzileleri topçu atesiyle yerle bir edilmiş, ordu taarruza geçmişti. 27-28-29 Ağustos günleri Türk ordusu canlarını dişlerine takıp su gibi kan akıtarak kahramanca çarpıştılar ve 30 Ağustos günü Dumlupınar mevzileri ateş ve kan içinde ele geçirildi. Tüm yurtta birlik ve beraberlik içinde coşkuyla kutlanan bu günde; aziz ve mübarek kanlarını akıtmaktan ve aziz canlarını feda etmekten çekinmeyen sonunda başarı, şehitlik ya da gazilik mertebesine ulaşan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızın huzurunda saygı ve minnetle eğiliyor ve bu vesile ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nızı kutluyorum" - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Büyük Zaferin 92. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement