Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenle kutlandı.

30.08.2015 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü törenle kutlandı.

Adana'daki tören, Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve göndere bayrak çekilmesiyle başlandı. Törende görevli askerler, alandan ayrılmak için binecekleri otobüsün bulunduğu yere, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türk'üm diyene" diyerek yürüdü.

Uğur Mumcu Meydanı'nda devam eden törende, Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, halkın bayramını kutladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajı okundu.

İstihkam Yüzbaşı Mahsur Şimşek, yaptığı konuşmada, Türk ulusunun kahramanlıklarla dolu tarihinde önemli aşama olan bu zaferin, esaret altına alınmak istenen ulusun kadın, erkek, genç, yaşlı tüm fertleriyle sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği özgürlük mücadelesinin en büyük göstergesi olduğunu söyledi.

Bu zaferi, Türk milletinin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde birlik ve beraberlik ruhu içerisine dünyanın en güçlü ordularına karşı elde ettiği sarsılmaz azim ve inancın zaferi olarak nitelendiren Şimşek, "Bizlere bu büyük zaferi armağan eden ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere bu zaferin kazanılmasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, bayrağımızın vatanın her köşesinde dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükran ve minnetle anıyoruz" dedi.

Askeri birliklerin geçit yaptığı törene, AK Parti Adana milletvekilleri Sadullah Kısacık, Fatma Güldemet Sarı, MHP Milletvekili Seyfettin Yılmaz, CHP milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, Aydın Uslu Pehlivan, Elif Doğan Türkmen ve İbrahim Özdiş de katıldı.

Mersin

Mersin'deki tören, Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve göndere bayrak çekilmesiyle başladı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı okundu.

Deniz Binbaşı Suat Gökçeer Gökmen'in konuşmasıyla devam eden törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Kemal Cındız, "Bayrak" şiirini okudu.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz halkın bayramını kutladı.

Askeri birliklerin geçidiyle tören sona erdi.

Vali Çakacak, tören sonrası gazetecilere, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yıl dönümünün büyük coşku ve sevinçle kutlandığını söyledi.

Türk milletinin, tarihin her döneminde hür ve bağımsız yaşadığını belirten Çakacak, "Osmanlı İmparatorluğu zamanında milletimiz 3 kıtada hüküm sürmüş. Zayıflamasıyla Anadolu'ya gelmiş ve bize Anadolu'yu da çok görmüşler. Aziz milletimizi tarihten silmek, yok etmek istemişlerdir. Hiçbir zaman esaret altında yaşamamış olan bu millet, atasının önderliğinde küllerinden doğmuş, imkansızlıklar içerisinde neler yapılabileceğini bir kez daha göstermiştir" dedi.

Hatay

Hatay'daki tören, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve Hatay Valisi Ercan Topaca'nın anıt şeref defterini imzalamasıyla başladı.

Vali Topaca, burada yaptığı konuşmada, Türk ordusunun yüksek kudret ve kararlılığının tarihe altın harflerle yazıldığı 30 Ağustos Zaferi'nin, kurtuluş mücadelesinin en büyük sembollerinden olduğunu belirtti.

Hatay Valiliği'ndeki tebriklerin kabulünün ardından Atatürk Caddesi'nde devam eden törende, Vali Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, halkın ve protokolün bayramını kutladı.

Kutlamalar, Jandarma Binbaşı Umut Aladağ'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra resmi geçit töreniyle son buldu.

Osmaniye

Osmaniye'de Valilik Kompleksi'ndeki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Kerem Al, şeref defterini imzaladı.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı da okundu.

Vali Al, buradaki törenin ardından makamında tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement