Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Eskişehir, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da törenlerle kutlandı.

30.08.2015 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Eskişehir, Bilecik, Afyonkarahisar, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da törenlerle kutlandı.

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen törende, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutan Vekili Hava Korgeneral Nihat Kökmen ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Emre Genç, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamaların yapılacağı Atatürk Bulvarı'na geçildi.

Burada, Vali Tuna, Korgeneral Kökmen ve Belediye Başkan Vekili Genç, askeri birliklerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mehmet Akif Karataş Türk Silahlı Kuvvetleri adına yaptığı konuşmada, Büyük Taarruz'un tarihi hakkında bilgi verdi. Şiirlerin okunduğu kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.

Bilecik

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, öteki ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmaların ardından askeri birliklerin geçidiyle tören sona erdi.

Vali Nayir, Milletvekili Eldemir, Tuğgeneral Koç ve Başkan Yağcı, şehitliği ziyaret ederek, mezarlara çiçek bıraktı.

Daha sonra tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Kocatepe Parkı'nda Vali Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Gökhan İsmet Gülmez ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törene, Genelkurmay Başkanlığı'nı temsilen Tuğamiral İrfan Arabacı, Hava Tuğgeneral Kemal Mutlu, Milli Savunma Bakanlığı'nı temsilen Tuğgeneral Adnan Baksı, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Emniyet Müdürü İbrahim Özer, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Daha sonra Vali Güner, makamında tebrikleri kabul etti.

Kütahya

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu tarafından Zafer Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Şerif Yılmaz, makamında tebrikleri kabul etti.

Balıkesir

Balıkesir'deki törenler, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Balıkesir Valiliği'nde tebriklerin kabulünün ardından Kuvay-i Milliye Meydanı'ndaki törenlere geçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, halkı selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından Piyade Yarbay Kemal Uğur, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Tören, Balıkesir Garnizon ve Okullar Komutanlığı Bando Takımı'nın gösterisinin ardından sona erdi.

Çanakkale

Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk törende Çanakkale Vali Vekili Saim Eskioğlu, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu ile Belediye Başkan Vekili Ramazan Etik, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kayserili Ahmetpaşa Caddesi'ndeki törenlerde il protokolünün halkı selamladı.

Deniz Binbaşı Mustafa Karakaya, törende günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Yalova

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, anıta çelenk bıraktı.

Buradaki törenin ardından Valilikte tebrikler kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement