Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Şırnak'ın Silopi, Diyarbakır'ın Ergani, Siirt'tin Eruh, Mardin'in Midyat ve Kızıltepe ile Batman'ın Kozluk ce Gercüş ilçelerinde tören düzenlendi.

30.08.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Şırnak'ın Silopi, Diyarbakır'ın Ergani, Siirt'tin Eruh, Mardin'in Midyat ve Kızıltepe ile Batman'ın Kozluk ce Gercüş ilçelerinde tören düzenlendi.

Silopi Kaymakamlığı bahçesindeki kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, Kaymakam Savaş Konak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Cumhuriyet Savcısı Adem Babacan, diğer yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla devam eden tören, Kaymakam Konak'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.

-Ergani

Ergani'deki kutlamalar, Kaymakam Eşref Yonsuz, Garnizon Komutanı Binbaşı Burak Çetin, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif İridere, Belediye Başkanı Vekili Nihayet Taş'ın, hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Piyade Yüzbaşı Şükrü Üzündağ, yaptığı konuşmada, günün anlam ve önemini belirtti.

Üzündağ, şunları kaydetti:

"Bu zafer bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu'da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zafer aziz yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal küvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eserdir."

Buradaki törenin ardından Kaymakam Yonsuz, makamında tebrikleri kabul etti.

-Eruh

Eruh ilçesindeki tören, Kaymakam Murtaza Dayanç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Sedat ve Belediye Başkan vekili Abulaziz Dayan'ın, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Piyade Teğmen Ufuk Hasan Dağ, yaptığı konuşmada, 93 yıl önce olumsuz şartlara rağmen kanının son damlasına kadar savaşan ve ulusuna bağımsızlığı hediye eden Mehmetciğin, aynı kararlılıkla görevine devam ettiğini belirtti.

Tören, askeri birlik ve araçların geçişiyle sona erdi. Kaymakam Dayanç, törenin ardından makamında tebrikleri kabul etti.

-Midyat

Midyat ilçesinde, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Tevfik Kurnaz, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Tank Teğmen İbrahim Tekcan, yaptığını konuşmada, günün anlam ve önemini vurguladı.

Tekcan, şunları kaydetti:

"Türk milletinin geleceğini belirleyen 30 Ağustos Zaferi Türk ulusu için tarihte bir dönüm noktasıdır. Türk milletinin geleceği, düşmanları ve onların ülke içindeki işbirlikçileri tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karar verilerek toprakları işgal edilmiş, gücünü kaybetmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından Ulu Önder Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk, bir milli devlet ve kahraman bir ordu çıkarmayı başararak 30 Ağustos 1922'de Anadolu'da ki yüzlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür."

Tören, askeri birlik ve araçların geçişiyle sona erdi.

-Kızıltepe

Kızıltepe Kaymakamlığı bahçesinde düzenlenen tören, alandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kızıltepe Adnan Menderes İlkokulu Müdürü Sattam Aydın, yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramının 93. yıl dönümünü onur ve kıvanç içerisinde kutladıklarını söyledi.

Törene, Kaymakam Ali Güldoğan, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, 4. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Uğur Şenol, İlçe Jandarma Komutanı Koray Süer ve diğer yetkililer katıldı.

-Sason

Sason ilçesindeki tören, Kaymakam Tekin Dundar, Garnizon Komutanı Binbaşı Özer Küçükuysal, Belediye Başkan vekili Cengiz Çoban, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Kaymakam Dundar, törenin ardından makamında tebrikleri kabul etti.

-Gercüş

Gercüş ilçesindeki tören, Hükümek Konağı bahçesinde yapıldı.

Törene, Kaymakam Ünal Köç, Belediye Başakanı Abdulkerim Kaya, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Gencay Taşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Özkan ve diğer yetkilier katıldı.

Alandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla devam eden törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Tören, askeri birlik ve araçların geçişiyle sona erdi.

Kaymakam Koç, makamında tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 93. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement