Büyük Zafer'in 96. Yıl Dönümü Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 96. Yıl Dönümü Kutlanıyor

Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman Kahramanmaraş, Kilis ve Malatya'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıldönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

30.08.2018 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman Kahramanmaraş, Kilis ve Malatya'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıldönümü dolayısıyla törenler düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Şefik Atak, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Necat Koçer, Gaziantep Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Kumhak, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, kurum müdürleri, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruşu temsilcileri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Buradaki törenin ardından Vali Yerlikaya, makamında tebrikleri kabul etti.

Adıyaman

Adıyaman Valiliği bahçesinde, Vali Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunduğu törende, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Gürfidan, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Zafer Bayramı'nın anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Lise öğrencileri de günün anlam ve önemine ilişkin şiir okudu.

Vali Kalkancı, Belediye Başkanı Kutlu ve Garnizon Komutanı Albay Gürfidan ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Valilik Makamında devam eden program, kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların Vali Kalkancı'ya tebriklerini sunmalarıyla sona erdi.

Törene adli, idari, askeri ve siyasi erkanın temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları, şehit ve gazi derneklerinin mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Program, Halk Eğitim Merkezi'nin halk oyunları ekibinin sergilediği gösteri ile son buldu.

Kilis

Kilis'te ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Vali Mehmet Tekinarslan, makamında protokol üyelerinin ve vatandaşların tebriklerini kabul etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden törende konuşma yapan Piyade Yüzbaşı Hüseyin Aydın, Türk milletinin tarih boyunca onuruyla yaşayıp canı pahasına bile olsa değerlerinden ve ülküsünden ödün vermediğini vurguladı.

Türk milletinin 7'den 70'e bütün fertleriyle el ele verip cepheye koştuğunu ifade eden Aydın, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun, onurunu korumak adına gösterdiği eşsiz mücadelenin bir sonucu olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından program, halk oyunları gösterileri, şiirler okunması ve askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi.

- Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta Atatürk Meydanı'ndaki anıta çelenk konulmasıyla başlayan törende, Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Fatih Kiraz ve beraberindekiler, Şeyhadil Mezarlığı Şehitliği'ndeki mezarlara çiçek bıraktı.

Vali Özkan, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.

Trabzon Caddesi'nde devam eden törende, Piyade Teğmen Hasan Fatih Can, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Tören, şiirler okunması ve askeri birliklerin geçit töreniyle sona erdi.

Törene katılan, Patriot Hava Savunma Sistemleri Birlik Komutanı Albay Rosario Colavare, Garnizon Komutanı Köşker'i kutladı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da, Şehitlik Anıtı'ndaki törende protokol üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Şanlıurfa Valiliğinde devam eden programda, Vali Vekili Fatih Çelikkaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi tebrikleri kabul etti.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki kutlamalarda şiirler okundu, halk oyunları gösterisi yapıldı. Kutlamalar, geçit töreniyle son buldu.

Törene AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, CHP Milletvekili Aziz Aydınlık, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Malatya

Malatya'da, Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'na, Malatya Valisi Ali Kaban, Garnizon Komutan vekili 2. Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından çelenk sunuldu.

Vali Ali Kaban, Anıt şeref defterine, günün anlam ve önemini belirten yazı kaleme aldı.

Anıt önündeki törenin ardından Vali Ali Kaban, makamında askeri ve mülki erkanın tebriklerini kabul etti.

İnönü Caddesi'ndeki Abdullah Gül Parkı'nda düzenlenen geçit töreni öncesinde Türk Silahlı Kuvvetleri adına 2. Ordu Komutanlığı Muharebe Yarbay Murat Şahin, 30 Ağustos zaferiyle Türk milletinin, tarih sahnesinde yeniden doğduğunu söyledi.

Törene, Garnizon Komutan vekili 2. Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Malatya İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, askeri ve mülki erkan katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 96. Yıl Dönümü Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    01:04 Karabük'te bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle çıkan olayda, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek
    00:54 Amedspor Başkanı Aziz Elaldı: Diyarbakır'a 1 milyon kişi gelecek

    TFF 2. Lig Kırmızı Grup lideri Amedspor Başkanı Aziz Elaldı, Diyarbakır'a hafta sonu 1 milyon kişinin geleceğini açıkladı. Elaldı, taraftarlardan anlayış beklediklerini belirtti.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı
    00:21 Malatya'da Oto Kiralama Ofisine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı, Zanlı Yakalandı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bir oto kiralama ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaralanırken, 61 ayrı suç kaydı bulunan ve olay sonrası kaçan zanlı ormanlık alanda yakalanarak gözaltına alındı. Saldırı sonucu yaralanan şahıs hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement