Büyük Zafer'in 96. Yılı Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Büyük Zafer'in 96. Yılı Kutlanıyor

İstanbul Valiliği'nce 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni düzenlendi.

30.08.2018 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valiliği'nce 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Vatan Caddesi'nde resmi geçit töreni düzenlendi.

Tören, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın tören aracının üzerinden tören birliklerinin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk bayrağı çekildi.

Törende daha sonra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı okundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına 52. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Özgür Tör, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Türk milletinin vatan, bayrak ve büyük kutsal değerlerini hedef alan işgalci güçlerin kesin sonuçlu ve parlak bir zaferle hezimete uğratıldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Bu zaferle asil milletin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması için canı ve kanı pahasına istiklal ve tam bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya ispat ettiğini vurgulayan Tör, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emir ve komutasındaki ordularımız yeterli silah, teçhizat ve erzağı bulunmamasına rağmen bağrından çıktığı milletten aldığı güçle emsali görülmeyen bu şanlı zaferi kazanmıştır. Kısıtlı imkanlarla kazanılan bu zaferin arkasında büyük Türk milletinin vatan savunmasında 'Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışı ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kurumsal kültürü bulunmaktadır." diye konuştu.

Tuğgeneral Tör, tarih boyunca insan topluluklarının gelip geçtiğini ancak güçlü orduya sahip devletlerin ayakta kaldığı bir coğrafyada yaşanıldığını aktararak, şunları söyledi:

"Dünya ordularının imrenerek takip ettiği bir güç olan ordumuz düşmana korku dosta güven vermektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri bu caydırıcılığını mutlak itaate dayanan yüksek disiplin anlayışı ve yüksek vatan sevgisinden almaktadır. Mazisi şan ve şerefle dolu olan Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyada kurulan ilk düzenli ordudur. Ordumuz vatanımızın, milletimizin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin hür, bağımsız ve milli değerlerini özgürce yaşaması için dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve kararlılıktadır. Harbiye Marşı'nın dizelerinde ifade edildiği gibi 'Kanla irfanla kurduk biz bu cumhuriyeti cehennemler kurulsa ölmez nigahbanıyız' anlayışıyla atalarımızdan bizlere miras kalan milli ve manevi değerlerimizden aldığımız güç ve ilhamla bugün de her türlü zorluğu aşma imkan ve kabiliyetine sahibiz. Birliklerimiz vatanımıza, bayrağımıza, ulusal çıkarlarımıza, milletimizin egemenlik ve bağımsızlığına yönelik her türlü tehdide karşı gereken cevabı vermeye daima hazırdır."

Vatanın her karış toprağının ecdat kanıyla sulandığını belirten Tör, "Rengi mübarek ecdat kanı rengi, kumaşı şehit teni olan sancaklarımız ve bayraklarımız ülkemizin bütünlüğünün, güvenliğinin ve yüce milletimizin bekasının teminat ve gurur kaynağı olmaya devam edecektir. Bu kutsal değerlere bağlı olmayı sadece bu topraklarda şu anda yaşayan insanlarla değil aynı zamanda bu aziz vatan için canını seve seve feda etmiş kahraman şehitlerimize ve gelecek yeni nesillere karşı da bir borç olarak görmekteyiz." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milli bir ordu olduğunu ve Türk milletinin kahraman evlatlarından oluştuğuna işaret eden Tör, ordu-millet kavramının tarihi miras olduğunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin daima milletinin emrinde ve hizmetinde olduğunu vurguladı.

Tuğgeneral Tör, yüce milletin hürriyet ve istiklali için mücadele eden, bağımsız yaşamayı sağlayan, Türkiye Cumhuriyeti'ni kanları ve canları pahasına kuran ve kendilerine emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerin aziz hatıraları önünde saygıyla eğildiğini, kahraman gazilerden vefat edenlere rahmet, hayatta olanları şükran ve minnetle andığını belirtti.

Üsküdar Belediyesi Folklor ve Turizm Deneği ekibi ile Beşiktaş Belediyesi Halk Oyunları ekibinin halk oyunları gösterisinin sunulduğu törende, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları sanatçısı Yılmaz Aydın, Orhan Şaik Gökyay'ın "Bu Vatan Kimin" adlı şiirini seslendirdi.

Resmi geçit töreni, 52. Motorlu Piyade Tümen Komutanlığı emir komutasındaki karma bando eşliğinde, yaya ve motorize birlik ve ekiplerin geçişiyle yapıldı.

Bu arada, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tören alanının çevresindeki binalara dev Türk bayrakları asıldı. Vatandaşlar da geçit törenine ilgi gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Zafer'in 96. Yılı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement