Büyükada'daki Toplantıda Gözaltına Alınan 10 Kişiye Tutuklama Talebi - Son Dakika
Güncel

Büyükada'daki Toplantıda Gözaltına Alınan 10 Kişiye Tutuklama Talebi

Büyükada\'daki Toplantıda Gözaltına Alınan 10 Kişiye Tutuklama Talebi

BÜYÜKADA'daki toplantıda gözaltına alınan aralarında Uluslararası Af Örgütü ile Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Gündemi ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneklerinin temsilcilerinin bulunduğu 10 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

18.07.2017 00:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BÜYÜKADA'daki toplantıda gözaltına alınan aralarında Uluslararası Af Örgütü ile Helsinki Yurttaşlar Derneği, İnsan Hakları Gündemi ve Eşit Haklar İçin İzleme Derneklerinin temsilcilerinin bulunduğu 10 kişi, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin terör örgütlerinin amaçları doğrultusunda toplumsal kaosa dönüşen hareketlenmeler yaratmak amacıyla toplantı düzenledikleri iddia edildi. Şüphelilerin DHKP-C, FETÖ ve PKK soruşturmalarında adı geçen kişilerle görüşme kayıtları ise delil olarak gösterildi.

Büyükada'da toplantı yaptıkları otelde 5 Temmuz'da gözaltına alınan Uluslararası Af Örgütü Türkiye, Yurttaşlık Derneği ve İnsan Hakları Gündemi Derneği temsilcilerinin bulunduğu biri İsveç biri Alman vatandaşı olan 10 kişi, 13 gün emniyet müdürlüğünde sorgulandıktan sonra bugün adliyeye sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı'nda görevli 5 savcı tarafından sorguları yapılan şüpheliler, "Silahlı terör örgütüne yardım etmek" suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Savcılığın  Sevk yazısında, "Şüpheliler tarafından önceden herhangi bir duyuru yapılmaksızın "çalışma atölyesi" adı altında bir toplantı organizasyonu gerçekleştirildiği, alınan açık tanık beyanlarından toplantı sırasında katılımcıların mensubu oldukları kuruluşların faaliyet alanlarıyla ilgisi olmadığı" belirtildi.

"TOPLANTI GİZLİLİK İÇERİSİNDE YAPILDI"

Şüphelilerin terör örgütlerinin gizlilik kurallarına riayet ederek faaliyet yürüttükleri ifade edilen sevk yazısında, "Yürütülen faaliyetleri konu alacak şekilde içeride bulunan şahısların cep telefonlarını polislerin alacağından, bu telefonların içerisinde bulunan bilgilerin nasıl saklanacağından, bu bilgilerin telefonlar yakalansa bile nasıl gizli tutulabileceğinden, bilgilerin polis veya başka şahıslar tarafından ele geçirilmesinin nasıl engellenebileceğinden, şifrelemeden bahsettikleri" ifade edildi.

SEMİH ÖZAKÇA VE NURİYE GÜLMEN İLE İLGİLİ BELGER BULUNDU

Savcılık sevk yazısında, şüphelilerden İdil Eser'in oteldeki aramalarda elde edilen dijital materyallerinde Semih Özakça ve Nuriye Gülmen ile ilgili belgelerin olduğu, terör örgütü PKK üyesi olan bir kişinin, kendisini "Gerilla doktoru" olduğunu söyleyerek af örgütüne üye olmak istediğini gösterir bir belge bulunduğu ifade edildi. Eser'in ayrıca,  ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve tutuklanan Uluslararası Af Örgütünün Yönetim Kurulu Başkanı Taner Kılıç ile irtibatının bulunduğu anlatıldı.

"MİT'İN, TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONUNA GÖNDERDİĞİ BELGE..."

Şüpheli Muhammed Şehmuz Özbekli, Şüpheli Nejat Taştan'ın da ByLock kullanıcısı oldukları tespit edilen kişilerle görüşme kayıtlarının bulunduğu belirtilen yazıda Şüpheli Nalan Erkem'in de FETÖ terör örgütü soruşturmasında tutuklanan Bedriye İştar Tarhanlı ile görüşme kayıtlarının bulunduğu, ayrıca Erkem'de MİT'in TBMM Araştırma Komisyonu'na sunmuş olduğu gizli ibareli bir belgenin ele geçirildiği kaydedildi.

BYLOCK KULLANICILARIYLA GÖRÜŞMELERİ

Sevk yazısında, Günal Kurşun'un da ByLock kullanıcısı bir kişiyle görüşme kayıtlarının bulunduğu belirtilerek, toplantıyı organize eden şüpheli Özlem Dalkıran'ın da, FETÖ'den tutuklanan bir kişi ile görüşme kayıtlarının olduğu anlatıldı. Şüpheli Veli Acu'nun FETÖ/PDY soruşturmasında aranan ve ByLock kullandığı belirlenen bir kişi ile terör örgütü PKK soruşturmasından hakkında işlem yapılan başka bir kişiye görüşme ve mesajlaşma kayıtlarının  bulunduğu belirtildi.

"GÜNEYDOĞU VE DOĞU'NUN AYRI BİR DEVLETE AİTMİŞ GİBİ HARİTASI BULUNDU"

İsveç uyruklu şüpheli Ali Ghravi ile almanya uyruklu Peter Frank Steudtner'in ise toplantıda "dijital güvenlik stres vb"  konuları anlatan eğitimci sıfatıyla yer aldıkları anlatılan sevk yazısında, Ali Ghravi'den ele geçirilen Asya kıtasına ait olduğu detaylı bakıldığında Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yer alan Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinin etimolojik olarak ve ayrıca ayrı bir devlete ait topraklarmış gibi gösterilen haritanın bulunduğu vurgulandı.

TOPLANTININ AMACI: TOPLUMSAL KAOSA DÖNÜŞEN HAREKETLENMELER YARATMAK

Sevk yazısında, şüphelilerin çoğunun, terör örgütleri ve mensupları ile olan irtibatları, faaliyet alanları itibariyle sivil toplumu etki güçlerini bulunduğu belirtilerek, "şüphelilerin terör örgütlerinin amaçları doğrultusunda toplumsal kaosa dönüşen hareketlenmeler yaratmak amacıyla toplantı düzenlemelerine göre yardım kastıyla hareket ederek eyemde bulunarak atılı suçu işledikleri" ifade edildi.

CASUSLUK VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI YÖNÜNDEN AYRI BİR SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Savcılık yazısında ayrıca şüphelilerle ilgili terörizmin finansmanı ve casusluk eylemleri yönünden ayrıca soruşturmanın devam edildiğine vurgu yaptı.

Silahlı terör örgütüne yardım etmek suçundan tutuklanmaları talep edildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükada'daki Toplantıda Gözaltına Alınan 10 Kişiye Tutuklama Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı
    17:51 İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, evinde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli O.B'nin ikametinde arama yaptı. Adresteki incelemede 4 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek bulundu. Gözaltına alınan zanlı, emniyete götürüldü.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.

  • Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız
    17:49 Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız

    Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Polonya'da bir araya geldi. Tusk, Ukrayna'ya mali, diplomatik yardım, askeri teçhizat sağlanması, bu ülkenin AB'ye katılım süreci, NATO'ya üye olması konularının tartışılmaz olduğunu belirtti. Tusk ayrıca, Rusya ve Belarus tarım ürünlerine AB tarafından yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına bir adım mesafede olduklarını ifade etti.

  • İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü
    17:47 İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü

    İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Topluluğu tarafından düzenlenen yarışmada iki ödül kazandı. Nişan Şirinyan 'Sürekli Mükemmeliyet' ödülünü, Can Atak ise 'Çarpışma' oyunuyla 'Tek Kişilik Performans (Erkek)' ödülünü aldı. Ödüller, 25 Nisan'da Kozyatağı'ndaki Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.


Advertisement