Büyükada Davasında 10 Sanık Hakkındaki Adli Kontrol Tedbiri Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Büyükada Davasında 10 Sanık Hakkındaki Adli Kontrol Tedbiri Kaldırıldı

BÜYÜKADA'da 5 Temmuz 2017'de yapılan toplantıya ilişkin insan hakları örgütlerinin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 1'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ikinci celsesi sona erdi.

22.11.2017 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BÜYÜKADA'da 5 Temmuz 2017'de yapılan toplantıya ilişkin insan hakları örgütlerinin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 1'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davanın ikinci celsesi sona erdi. Mahkeme heyeti, İzmir'deki ByLock soruşturmasından tutuklanan ve bu dava dosyasıyla birleşen sanık Taner Kılıç'ın tahliye talebini reddetti. Tutuksuz tüm sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirinin ise kaldırılmasına karar verildi.

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmanın öğleden sonraki oturumunda sanık avukatlarının talepleri dinlendi. Daha sonra taleplere ilişkin görüşü sorulan duruşma savcısı, Taner Kılıç'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, mevcut delil durumunu dikkate alarak tutuklu sanık Taner Kılıç'ın bu halinin devamına karar verdi. Heyet, tutuksuz 10 sanık hakkındaki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına hükmetti. Sonraki celse gizli tanığın da aralarında bulunduğu bazı tanıkların dinlenmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 31 Ocak'a erteledi.

İDDİANAME

İddianamede, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Temsilcisi Taner Kılıç hakkında, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla, diğer şüpheliler hakkında ise, "Silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlamasıyla 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Sanıkların Adalet Yürüyüşü'nü kaosa çevirmeye çalışmak istedikleri, PKK, DHKP-C ve FETÖ terör örgütleriyle irtibatlarının bulunduğu ve bu örgütlere yardım kastıyla hareket ettikleri ileri sürülüyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükada Davasında 10 Sanık Hakkındaki Adli Kontrol Tedbiri Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı
    15:14 Ordu Büyükşehir Belediyesi, Şehir Mobilyası Üreterek Tasarruf Sağladı

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, parklara konulan malzemeleri kendi atölyelerinde üreterek yaklaşık 49 milyon lira tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi, 5 yıldır tüm alanlarda düşünen, üreten ve yarışan Ordu düşüncesini uygulayarak 19 ilçede birçok park inşa etti ve mevcut parklara modern bir kimlik kazandırdı.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor
    15:13 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını sürdürüyor

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda oynayacağı Mondihome Kayserispor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde yapılan antrenmanda dinamik ısınma ve sonuçlandırma çalışmaları gerçekleştirildi. Sakatlığı bulunan Onuachu ise takımla çalışmalarını sürdürerek maçta forma giyebilme ihtimali bulunuyor.

  • Honor 200 Lite: Global Tanıtım Tarihi ve Teknik Özellikler
    15:10 Honor 200 Lite: Global Tanıtım Tarihi ve Teknik Özellikler

    Geçen yıllarda Huawei ile yollarını ayıran Honor, yeni modeli Honor 200 Lite'ı yakında global olarak tanıtacak. Telefonun teknik özellikleri henüz netleşmemiş olsa da, Honor X50i+'ın yeniden markalanmış bir versiyonu olması bekleniyor. Honor 200 Lite'ın benzer tasarım ve özelliklere sahip olması, Çinli markalar arasında yaygın bir uygulama. Modelin global tanıtımının ise yılın ilk yarısında gerçekleşmesi bekleniyor.

  • YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak
    15:10 YouTube, reklam engelleyen uygulamaların kullanımını sınırlayacak

    YouTube, reklamları engelleyen üçüncü taraf uygulamaların kullanımını sınırlandıracağını duyurdu. Reklam engelleme, içerik sahiplerini desteklemek için reklam gelirlerini kullanan YouTube'a büyük bir darbe vuruyor. YouTube, kullanıcı memnuniyetini korurken reklam atlamayı önlemek istiyor.

  • Tardigradların radyasyon dayanıklılığının bilimsel açıklaması bulundu
    15:10 Tardigradların radyasyon dayanıklılığının bilimsel açıklaması bulundu

    Bilim insanları, tardigradların yüksek dozlardaki radyasyondan nasıl etkilenmeden hayatta kalabildiğini ortaya çıkardı. Yapılan araştırmada tardigradların DNA onarım genlerinin aktivitesinin arttığı ve radyasyon nedeniyle oluşan hasarları hızla onardığı keşfedildi. Ayrıca tardigradların DNA'yı koruyan Dsup proteinine sahip olduğu belirlendi. Bu bulgular, tardigradların radyasyona karşı olan dayanıklılığının mekanizmalarını anlamamızı sağladı ve gelecekteki araştırmalar için bir yol açtı.


Advertisement