Büyükçekmece Belediyesi Makedonya'da Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu'nun Temelini Attı - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece Belediyesi Makedonya'da Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu'nun Temelini Attı

Büyükçekmece Belediyesi Makedonya\'da Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu\'nun Temelini Attı

? Makedonya'nın Struga şehrinde Büyükçekmece Belediyesi tarafından inşa edilecek ilkokul binasının temeli törenle atıldı.

25.11.2016 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

? Makedonya'nın Struga şehrinde Büyükçekmece Belediyesi tarafından inşa edilecek ilkokul binasının temeli törenle atıldı. Büyükçekmece ve Struga belediyeleri arasında oluşturulan kardeş şehir protokolü gereği 'Büyükçekmece'den-Struga'ya Eğitim Köprüsü' projesi için dün ilk adım atıldı. Mustafa Kemal Atatürk ilkokul binasının temel atma törenine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün kalabalık bir heyetle katıldı. Çok sayıda öğretmen ve öğrencinin de katıldığı temel atma töreninde konuşan Dr. Hasan Akgün projenin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederken, tarihi dostluğun simgesi olarak bu okulun yapımına karar verdiklerini ifade etti. Çalışmaların devam edeceğini ve bu okulun yapılmasından sonra başka çalışmaların olacağını da söyledi. Okul isminin Mustafa Kemal Atatürk olarak verilmiş olması kendilerini son derece mutlu ettiğini ve bu topraklardan gelip Türkiye Cumhuriyetini kuran, dünya önderi olan Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini bu topraklarda yaşatılmış olduğunu vurguladı.

Temel atma töreninden sonra öğrencilerin hazırladığı program Türkiye'den gelen konukları duygulandırdı. DHA'ya konuşan Büyükçekmece Belediye başkanı Hasan Akgün, Türkiye'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün köklerinin bulunduğu ve 7 yüz yıldan daha fazla dostluk ilişkilerimizin bulunduğu, tarihi köklerimizin var olduğu Makedonya, kardeş şehrimiz Struga'da 24 Kasım öğretmenler gününde Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini taşıyan bu okulun temelini atmaktan hem şahsım olarak hem Büyükçekmece meclisi olarak son derece gururluyuz. Büyükçekmece'nin kardeş şehir ilişkisi içerisinde Struga'da genç nesil için, çocuklar için yaptırmakta olduğumuz bu okulun Struga'ya Makedonya'ya hayırlı olmasını diliyorum. Öğretmenler gününü Türkiye'de kutluyoruz, ama biz kaymakamımızla belediye meclisimizle ben Belediye başkanı Dr. Hasan Akgül olarak Struga'da öğretmenler gününde böyle bir okulu yapmak ve temelini atmak bizim için muhteşem bir olaydır dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece Belediyesi Makedonya'da Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu'nun Temelini Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement