BÜYÜKÇEKMECE'DE KELEPÇEYLE GÖMÜLEN MURAT KARTAL CİNAYETİNDE İDDİANAME HAZIRLANDI - Son Dakika
Güncel

BÜYÜKÇEKMECE'DE KELEPÇEYLE GÖMÜLEN MURAT KARTAL CİNAYETİNDE İDDİANAME HAZIRLANDI

İkisi polis 11 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendiSevda SARIKAYA/İSTANBUL, (DHA) - BAKIRKÖY Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınarbaşı Mahallesi'ndeki boş arsada günlerce süren kazı çalışması sonucu cesedi bulunan Murat Kartal cinayetiyle ilgili iddianameyi hazırladı.

02.12.2022 11:51  Güncelleme: 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkisi polis 11 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi

Sevda SARIKAYA/İSTANBUL, (DHA) - BAKIRKÖY Cumhuriyet Başsavcılığı, Pınarbaşı Mahallesi'ndeki boş arsada günlerce süren kazı çalışması sonucu cesedi bulunan Murat Kartal cinayetiyle ilgili iddianameyi hazırladı. İddianamede, 2 polis memurunun da aralarında olduğu 11 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede şüpheli polis memurlarının, kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak, hukuka aykırı olarak ele geçirdikleri kişisel verilerle Murat Kartal'ı buldukları, emniyete götüreceklerini söyleyip ikna ederek kendi araçlarına bindirdikleri ve husumetlilerine teslim ettikleri, cesedinin boş bir araziye gömüldüğü anlatıldı.

"MURAT KARTAL OĞLUMUN ÖLDÜRÜLMESİ OLAYININ ŞÜPHELİLERİNDENDİ"

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Murat Kartal'ın husumetlisi olduğu iddia edilen şüpheli Mehmet Emin Baybaşin'in ifadesine yer verildi. Baybaşin, 6 veya 7 yıl önce oğlunun öldürüldüğünü belirterek, "Bana sormuş olduğunuz Murat Kartal isimli şahsı, oğlum Edip Fırat'ın öldürülmesi olayında kardeşiyle birlikte şüpheli olduklarından dolayı, isimlerini duymuşluğum vardır. Ancak kendisini veya fotoğrafını hiç görmedim. Ben o tarihte oturmuş olduğum siteden hiç çıkmadım. Kimseyle görüşmedim. Bahsi geçen polis memurlarını tanımam, kendileriyle hiç biraraya gelmedim. Yalan söylüyorlar. Aramızda herhangi bir para alışverişi olmadı" dedi.

"BEN KİMSEYİ ZORLA ARACA BİNDİRMEDİM"

Şüpheli Mehmet Emin Baybaşin ile akraba olan ve maktul ile bir dükkan meselesi yüzünden anlaşmazlık yaşadığı iddia edilen Yavuz Yavuztürk ise, "Benim soyadım normalde Baybaşin'dir ancak, ben soyadımı değiştirdim. Fatih'de bulunan Sultanahmet Köftecisi isimli iş yerinin ortağıyım. Cinayet suçundan sabıkam vardır. Polis memuru olan Erdem Öntürk, Fatih Erkuş, ve Murat Kartal isimli şahısları tanımam. Abdulsamet Turgut'u Diyarbakır'dan tanırım, eski milletvekilidir. Samimiyiz, abi-kardeş gibiyizdir. Benim bu olayla ilgili bildiğim bir şey yoktur. Neden burada olduğumu bilmiyorum. Ben kimseyi zorla araca bindirmedim" dedi.

"YAVUZTÜRK VE YANINDAKİ KİŞİLERİN BU ŞAHSI NE MAKSATLA KAÇIRDIKLARINI BİLMİYORUM"

Emekli Milletvekili Abdulsamet Turgut, soruşturma aşamasında savcıya verdiği ifadesinde ise, "Ben 1999- 2002 tarihleri arasında milletvekili olarak görev yaptım. Murat Kartal'ı tanımıyorum. Ben kayıp şahsın kaçırılması ya da öldürülmesi gibi olaya hiçbir şekilde karışmadım. Bunlarla ilgili daha önce başka şahıslarla görüşmedim. Şahıs ölmüş ise, ne şekilde öldüğü konusunda bilgi sahibi değilim. Yavuz Yavuztürk ya da onunla birlikte hareket eden kişilerin bu şahsı ne maksatla kaçırdıkları konusunda bilgi sahibi değilim" dedi.

"HAKKINDA ARAMA KARARI OLDUĞUNU SÖYLEYİP İKNA ETTİK"

Şüpheli polis memuru Fatih Erkuş ifadesinde, şüphelilerden Yavuz Y.'nin dükkan devrinden dolayı problem yaşadığı Murat Kartal'ı ikna etmek için kendilerinden aracılık etmelerini istediği, karşılığında maddi karşılık vereceğini ima ettiğini anlattı. Murat Kartal'ı bularak kendisine götürdüklerinde para ya da araba vereceğini düşündüğünü söyleyen Erkuş, şüpheli Yavuz Yavuztürk'ün kendisine diğer polis memuru Erdem Öntürk'ün tanıştırdığını, Sultanahmet Meydanı'ndaki Sultanahmet Köftecisi'nin sahibi olarak anlattığını ifade etti. Murat Kartal'ın kimlik numarasıyla emniyet sisteminden bilgi topladığını, Darıca'daki silah yakalattığını tespit ettiğini, adres, fotoğraf ve bu evrakların çıktısını aldığını söyleyen Fatih Erkuş, 20 Ocak'ta Erdem Öntürk'ün kiraladığı beyaz renkli bir araçla Anadolu yakasına gittiklerini, Maltepe civarında bir aracın peşine takıldıklarını, otomobildeki kişinin Murat Kartal olduğunu anlattı. Aracı bir süre takip ettikten sonra, Murat Kartal'ın durduğu ve bir işyerine girdiğini anlatan Fatih Erkuş, kendisinin de arkasından gittiğini ama Kartal'ın gözden kaybolduğunu söyledi. Daha sonra Murat Kartal'ın otomobilin yanında beklediklerini, kendisi gelince de polis kimliklerini göstererek, Darıca'da yakalattığı silahla ilgili savcılıkta araması olduğunu, emniyete gelmesi gerektiğini söyleyerek kandırdıklarını anlattı. Murat Kartal'ın araçlarına bindiği sırada cep telefonunun kendisinde olduğunu, hatta bir telefon görüşmesi yaptığını ve konuştuğu kişinin nişanlısı olduğunu söylediğini ifade ettiler. Murat Kartal'ı araçlarına bindirdikten sonra Anadolu yakasında bir süre dolaştıklarını, Erdem Öntürk'ün telefon görüşmeleri yaptığını, bir ara aracı durdurup arkalarındaki lüks otomobildeki bir kişiyle de 10 dakika konuştuğunu söyledi. Erdem Öntürk'ün Murat Kartal'ı Çağlayan Adliyesi'ne götüreceklerini söylemesi üzerine, oraya gittiklerini, ön giriş kapısının 40 metre ilerisinde durduklarını, arkalarındaki iki lüks araçtan inen Yavuz Yavuztürk.'ün de aralarında olduğu 3-4 kişiyle görüştüklerini anlattı. Fatih Erkuş, araçtan inen kişilerle Murat Kartal arasında küfürleşme ve itiş kakış başladığını, onları ayırmaya çalıştığını ama başarılı olamayınca kendilerinin de oradan ayrıldığını söyledi.

"TESLİM ETTİKTEN İKİ GÜN SONRA ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİM"

Şüpheli polis memuru Erdem Öntürk ise ifadesinde, Murat Kartal'ı teslim ettikten sonra Hakan isimli şahısla Bakırköy Sahilinde buluştuklarını, 'Bu iş çözülsün size para ya da BMW'lerden birisini veririz' dediğini anlattı. Daha sonra Fatih E.'nin eniştesine ait araçla Murat Kartal'ı teslim ettikleri yere giderek, güvenlik kamerası olup olmadığına baktıklarını, olmadığını görünce geri döndüklerini söyleyen Erdem Öntürk'ün, iki gün sonra Murat Kartal'ın öldüğünü öğrendiğini Ifade etti.

MAKTULÜN CESEDİNİN KÖŞKÜN YAKININDAKİ BOŞ ARAZİDE BULUNDU

İddianamede Murat Kartal'ın 20 Ocak'ta şüphelilerce öldürülmüş olabileceğinin değerlendirildiği belirtildi. Şüpheli polisler Erdem Öntürk ve Fatih Erkuş tarafından diğer şüphelilere teslim edilmesi sonrası, Kartal'ın bindirildiği değerlendirilen araçla götürülerek öldürme eyleminin gerçekleştiğine yer verildi. Yavuz Yavuztürk'ün 'Köşk' diye ifade ettiği adreste ve muhtemelen cesedin taşınmasında kullanıldığı değerlendirilen araç üzerinde kan lekelerinin bulunduğu belirtildi.

Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru olan sanıklar Erdem Öntürk ve Fatih Erkut'un suç tarihinde maktul Murat Kartal'ı Maltepe'den alarak kendi araçlarına bindirdiklerine yer verilen iddianamede İstanbul Adliyesi yakınında sanık Yavuz Yavuztürk ve yanında bulunan diğer sanıklara Murat Kartal'ın teslim ettikleri anlatıldı. İddianamede, maktul Kartal'ı sanık Yavuztürk'ün yanında bulunan diğer sanıklar ile birlikte zorla, cebir, şiddet kullanarak kendi araçlarına bindirdikleri ve Beylikdüzü'nde bulunan 'Köşk' tabir edilen kendilerine ait yere götürdükleri belirtildi.

Kartal'dan bir daha haber alınamadığı, kendisine ait olduğu değerlendirilen kan ve benzeri bulgularla bir adet ayakkabının, köşk ve çevresinde yapılan araştırmalarda ele geçirildiği, cesedinin yakındaki boş arazide bulunduğuna yer verildi.

POLİSLİK MESLEKLERİNİN SAĞLADIĞI KOLAYLIKTAN FAYDALANDILAR

İddianamede, sanıkların fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek, önce polis memuru olan sanıklar Erdem Öntürk ve Fatih Erkut'un polislik mesleklerinin sağladığı kolaylıktan faydalanarak, Kartal'a ait telefon, adres, fotoğraf ve kimlik bilgilerini POLNET üzerinden temin ettikleri belirtildi. Sanıkların maktule ait kişisel verileri kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak, hukuka aykırı olarak ele geçirdikleri kaydedildi. Sanıkların Murat Kartal'ı Beylikdüzü'nde bulunan sanık Yavuztürk'e ait köşke götürdükleri, burada öldürdükten sonra yakınında bulunan boş arazi içerisindeki su dolayı çukura attıkları belirtilen iddianamede, sanıkların en başından beri kasıtlarının maktulü öldürmek olduğu kaydedildi.

11 KİŞİNİN DE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

Kartal'ın öldürülmesinin sanıklar tarafından tasarlandığı tespit edilen iddianamede, 11 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianame sonunda eski Milletvekili Abdulsamet Turgut, Mehmet Emin Baybaşin ve Yavuz Yavuztürk'ün aralarında bulunduğu 11 şüpheli hakkında 'Tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 4 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Şüpheli iki polis memuru Erdem Öntürk ve Fatih Erkuş hakkında ise ayrıca 'Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme' suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Murat Kartal'ın cesedi günler süren kazı çalışması sonrası 4 Şubat 2022'de bulunmuştu.

BÜYÜKÇEKMECE\'DE KELEPÇEYLE GÖMÜLEN MURAT KARTAL CİNAYETİNDE İDDİANAME HAZIRLANDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BÜYÜKÇEKMECE'DE KELEPÇEYLE GÖMÜLEN MURAT KARTAL CİNAYETİNDE İDDİANAME HAZIRLANDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti
    04:11 Hırvatistan'da HDZ Seçimleri Kazandı Ancak Güç Kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 oldu ve parlamentoda 60 sandalye elde etti. Muhalefet partisi SDP'nin oy oranı ise yaklaşık yüzde 26 oldu ve 42 sandalye kazandı. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyon en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    03:43 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 02.35'te merkez üssü olan 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. İkinci depremin herhangi bir olumsuzluğa neden olmadığı bildirildi. Ekipler sahada çalışmalarını sürdürüyor.

  • Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti
    03:09 Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti

    Geçimini sağlamak için fotoğraflarını ve albümlerini satışa çıkarmak zorunda kalan Serpil Örümcer, yardım konseri öncesi herkese teşekkür etti. Kendisine yardım sözünde bulunan ünlü isimlerin zamanla sözlerini unuttuğunu belirten Örümcer, Cem Karaca Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konserde izleyicilerle dans etti. Konserde elde edilen gelirlerle Örümcer'in borçları kapatılacak.

  • Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında
    03:05 Tokat'ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin anı güvenlik kameralarına yansıdı. Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı.

  • Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
    02:59 Mersin'de iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

    Mersin'de kontrolsüz kavşakta meydana gelen trafik kazasında, 68 BT 456 plakalı otomobil ile 34 HJY 494 plakalı araç çarpıştı. Kazada 5 kişi yaralandı. Bölge sakinleri, kavşağa ışık ve kamera sistemi takılması taleplerinin henüz karşılanmadığını belirtti.

  • Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
    02:59 Tokat'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

    Tokat Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Belediye Başkanı Davut Kılıç, herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını açıkladı. Deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
    02:44 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar

    İstanbul'da bir grup taksici, öldürülen taksici Yaşar Yanıkyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü şiddet ve cinayetleri, kötü şartları protesto etmek için eylem yaptı. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Beşiktaş Meydanı önüne kadar konvoy yaptı. Taksiciler, protestoyu sonlandırdıktan sonra yetkililere seslenerek, bu tür olayların yaşanmaması için önlem alınmasını istedi.

  • İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı
    02:26 İstanbul'da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı

    İstanbul'da yüzlerce taksici, gasp edilip öldürülen meslektaşları Yaşar Yanıkyürek için bir araya geldi. Taksiciler, Zincirlikuyu Mezarlığı'na cenazeyi getirdi ve güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı.


Advertisement