Büyükçekmece'de Türk Sanat Müziği Beste Yarışması Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Büyükçekmece'de Türk Sanat Müziği Beste Yarışması Başlıyor

Büyükçekmece\'de Türk Sanat Müziği Beste Yarışması Başlıyor

Büyükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen 1. Altın Köprü Türk Müziği Beste Yarışması düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

04.05.2017 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükçekmece Belediyesi tarafından organize edilen 1. Altın Köprü Türk Müziği Beste Yarışması düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Başvuruları 25 Ağustosta son bulacak olan beste yarışmasının birincisi 1 Ekim tarihinde düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün talimatlarıyla Türk Sanat Müziğine kalıcı ve nitelikli yeni eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen 1. Altın Köprü Türk Sanat Müziği Beste Yarışması özel bir otelde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. 'Sanat Köprüsünü Besteyle Kuruyoruz' sloganıyla düzenlenen yarışmanın tanıtım toplantısına Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner'in yanı sıra Büyükçekmece Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Hayrettin Şener, Türk Sanat Müziği sanatçı Zekai Tunca, TRT Ses Sanatçısı Cengizhan Sönmez, ünlü sanatçı Suat Suna ile birlikte ulusal ve yerel medya kuruluşları temsilcileri katıldı. Toplantı kapsamında Türk Sanat Müziği sanatçıları basın mensuplarının yarışmaya dair sorularını yanıtladı.

Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasına 7'den 70'e tüm bestekarlar katılabilecek. Son başvuru tarihi 25 Ağustos olan yarışmada ünlü jüri 10 Eylül günü finale katılan 10 eseri belirleyecek. 1 Ekim'de ise dereceye giren besteler Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek törende ünlü ses sanatçıları tarafından seslendirileceği öğrenildi.

"Amacımız Türk Müziğine yeni besteler ve bestekarlar kazandırmak"

Türk Sanat Müziği Beste Yarışmasının tanıtım toplantısında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, "Bildiğiniz gibi başkanımızda sanata çok önem veriyor. Büyükçekmece Belediyesi kültür ve sanat öncü olma iddiasında ve her zaman ilkleri yapmak istiyor. Bu anlamda yarışmalar sayın başkanımızın talimatıyla yapılıyor. Amacımız Türk Sanat Müziğine yeni bestekarlar ve yeni besteler kazandırmaktır. Böylece daha güzel şarkılara ve daha güzel bestelere ulaşmayı sağlamayı hedefliyoruz. O anlamda bizler belediye olarak sanatın, sanatçının özellikle Türk Sanat Müziğinin arkasında ve yanında olacağız" dedi.

"Müziğin asıl ihtiyacı yeni eserler değil, kazanılmış eserlerin gündeme getirilmesi"

Kazanılmış eserlerin seslendirilmesi ve gündeme getirilmesinin önemli olduğunu belirten Türk Sanat Müziği Sanatçısı Zekai Tunca, "Bu yarışmalar bestecileri teşvik ve Türk Sanat Müziğine geleneksel bir eserler katmak amaçlı diye yapılır. Aslında bu müziğin ihtiyacı yeni eserler kazanmak değil, kazanılmış bestelerin gündeme getirilmesi ve seslendirilmesi çok daha önemli. Yarışmalar bu imkanı sunuyor, biraz o heyecanlarla, etaplarda sürülen heyecanlarda defalarca dinletilerek daha çok sindirilmesi sebep oluyor" diye konuştu.

"Bu yarışmalar müziğe gönül veren gençlere büyük teşvik oluyor"

Müziğe destek amaçlı yapılan bütün etkinliklerde yer alacağını söyleyen ünlü sanatçı Suat Suna ise, "Hakikaten hak ettiği saygıyı ne kadar görebiliyor bugün onu bilemiyoruz. Ama bugün bu müziğe gönül vermiş insanların saygınlığını değiştirmez. Galiba sadece sıkıntı biraz medyatik olmakta bugün hala gece kulüplerinde daha halkımızın Türk Sanat Müziği şarkılarıyla coşup eğlendiğine bizzat şahit oluyorum. Demek ki sorun şarkılarda değil, sorun bu müziği gündeme getirmektedir. Belki yeterince magazin basının yer bulamadıkları için veya öyle bir hayat tarzını tercih etmedikleri için diyelim. Bu müziğin yaşaması adına katkı sağlayacak her işin yanındayım. Bende beste yarışmasıyla tanınmıştım. Bu yarışmaların müziğe gönül veren gençlere ne kadar büyük bir teşvik olduğunu biliyorum. Büyükçekmece Belediyesine böyle bir girişimde bulunduğu için şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükçekmece'de Türk Sanat Müziği Beste Yarışması Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement