Büyükelçi Aydın: 'Alman Medyasının Bu Dışlayıcı Yaklaşımı Türk Toplumunu İncitmektedir' - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Aydın: 'Alman Medyasının Bu Dışlayıcı Yaklaşımı Türk Toplumunu İncitmektedir'

Büyükelçi Aydın: \'Alman Medyasının Bu Dışlayıcı Yaklaşımı Türk Toplumunu İncitmektedir\'

BÜYÜKELÇİLİK binasında gerçekleştirilen iftar programında konuşma yapan Ali Kemal Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Londra'da kabul edilen Almanya Milli Takımı futbolcuları Mesut Özil ve İlkay Gündoğan hakkında Alman basınının düzenlediği linç kampanyasını eleştirdi:...

27.05.2018 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BÜYÜKELÇİLİK binasında gerçekleştirilen iftar programında konuşma yapan Ali Kemal Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Londra'da kabul edilen Almanya Milli Takımı futbolcuları Mesut Özil ve İlkay Gündoğan hakkında Alman basınının düzenlediği linç kampanyasını eleştirdi: "Yaşananları hep birlikte ibretle izledik. Günlerce bu konu işlendi. Ülkemiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve buradaki Türk toplumu etrafında yersiz, ön yargılı ve yaralayıcı bir tartışma iklimi yaratıldı. Alman medyasının bu dışlayıcı yaklaşımı her şeyden önce buradaki Türk toplumunu incitmektedir. Uyum çabalarına katkı sağlamamaktadır. Sürekli sadakat sorgulamasının yapılması yanlıştır ve toplumsal uzlaşının geliştirilmesine de hizmet etmemektedir." Ali Kemal Aydın, Almanya'nın kalkınmasına emek ve alın teriyle katkıda bulunan Türklerin, dinleri ve kültürleriyle Almanya'ya ait olduklarını ifade etti.

ÇATIŞMA RİSKLERİ ARTIYOR

"Mübarek ramazan ayı İslam coğrafyasında milyonlarca insan için buruk geçiyor. Suriye'den, Filistin'e, Yemen'den Myanmar'a kadar birçok ülkede savaş ve çatışma ortamı sürmekte; insanlar can korkusu, açlık ve endişe içerisinde yaşamakta, geleceğe ümitle bakamamaktadır. Pek çok Müslüman, mülteci olarak yurdundan ve sevdiklerinden uzakta ramazan ayını hüzün ve özlemle yaşamaktadır. Suriye'de akan kan hala durmadı. Bölgede yeni ve daha büyük çatışma riskleri giderek artıyor. Mezhepsel fay hatları giderek belirginleşmekte, etkileri bölgenin ötesine geçebilecek yeni çatışmaların tohumları atılmaktadır."

'KATLİAM, ZULMÜN SON NOKTASI'

Büyükelçi Aydın, iki hafta önce Gazze'de İsrail askerlerinin barışçı protesto hakkını kullanan Filistinli sivillerin üzerine ateş açması sonucu yaşanan katliamı da 'zulmün ulaştığı son nokta' olarak niteledi. Büyükelçi Aydın, yaşanan süreçte insan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi yüce değerleri ağızlarından düşürmeyen birçok ülkenin bu duruma sessiz kalmasını ve çekimser tutum takınmalarını da eleştirdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinen Aydın, "15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında vatanımızın birliği ve demokrasimizin korunması yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, cesur gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

İftar programı sonrasında sanatçı İsmet Özer'in 'Osmanlı Tuğraları' adlı sergisinin açılışı yapıldı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Büyükelçi Aydın: 'Alman Medyasının Bu Dışlayıcı Yaklaşımı Türk Toplumunu İncitmektedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement