Büyükelçi Bilgiç: "Brexit İlişkileri Pekiştirecek, Londra'da Büyük Firsatlar Var" - Son Dakika
Güncel

Büyükelçi Bilgiç: "Brexit İlişkileri Pekiştirecek, Londra'da Büyük Firsatlar Var"

Büyükelçi Bilgiç: "Brexit İlişkileri Pekiştirecek, Londra\'da Büyük Firsatlar Var"

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Brexit'in Türk yatırımcılara büyük fırsatlar yaratacağını ifade ederek, "Brexit ilişkileri pekiştirecek.

30.06.2017 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, Brexit'in Türk yatırımcılara büyük fırsatlar yaratacağını ifade ederek, "Brexit ilişkileri pekiştirecek. Londra'da yatırım için büyük fırsatlar var" dedi.

İzmir İş Kadınları Derneği, (İZİKAD) üyeleri Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TBCCI) davetlisi olarak bir dizi görüşmeler yapmak üzere İngiltere'nin başkenti Londra'ya geldi.  Gerçekleştirdiği projelerle iş kadınlarına büyük fırsatlar yaratan İzmir İş Kadınları Derneği, (İZİKAD) İngiltere'de gerçekleştirmek istedikleri yeni projeler konusunda bilgi almak için Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç'i ziyaret etti.

Yıllık ticaret hacmi 17 milyar dolar

İZİKAD üyelerini konutunda ağırlayan Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, İzmirli iş kadınlarına Brexit'in iki ülke ticaretini olumsuz yönde etkilemeyeceğini belirterek, İngiltere'nin kadın yatırımcılar için büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. Bilgiç, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasıyla (Brexit) iki ülke ticaretinin olumsuz yönde etkilenmeyeceğini tam aksine İngiltere'nin Türkiye'den gelen yatırımcıya büyük fırsatlar sunduğunu ifade ederek, "Türkiye ve İngiltere arasında uluslarasası platformda işbirliği sürüyor. İki ülke arasında ticari ve siyasi anlamda iyi ilişkiler eskiye dayanıyor. Yıllık ticart hacmi 17 milyar doları geçti. Brexit iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirecek. Londra'da yatırım için büyük fırsatlar var." dedi.

Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) Yönetim Kurulu Başkanı Emma Edhem'le de bir görüşme gerçekleştiren İZİKAD üyeleri, Edhem'e, uluslararası platformda iş geliştirmek, ticari köprüler kurmak, kültürel ve sosyal alanda tanışıklıkları arttırarak Türkiye'yi tanıtmak amacıyla yürüttükleri bridge to bridge projesi konusunda bilgi verdi.

İZİKAD'a övgü

İZİKAD üyelerini Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası'ında ağırlayan Edhem, İzmirli iş kadınlarının ziyatinin iki ülke arasındaki hem dostuk hem de ticaretin gelişmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu belirterek, üyeleri ve İzmir İş Kadınları Derneği üyeleri arasında ilk işbirliği adımını atmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

İzmir İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüriye Serter, İzmirli iş kadınları olarak uluslararası platformda iş geliştirmek ticari köprüler kurmak kültürel ve sosyal alanda tanışıklıkları arttırarak amacıyla gerçekleştirdikleri  bridge to bridge projesi kapsamında dünya ekonomisinin kalbinin attığı Londra'da gerçekleştirmiş oldukları toplantıların çok verimli geçtiğini belirterek, Türkiye ile İngiltere arasında uzun yıllardır süregelen bağlantıya ve iş birliklerine İZİKAD olarak katkıda bulunduğukları için büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Serter, TBCCI Yönetim Kurulu Başkanı Emma Ethem'i  Ocak ayında İzmirde gercekleştirilecek olan uluslararası kadın liderler zirvesine davet ettiğini ve Ethem'in daveti büyük memnuniyetle kabul ettiğini de ifade etti.

Proje kapsamında 19 kişilik heyetle birlikte Londra'ya gelen İZİKAD üyeleri ayrıca Londra'nın dünyaca ünlü Türk Restoranı Sofra'da Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özer'le biraraya geldiler.  İngiltere'de yiyecek içecek sektöründe yapalabilecek yatırımlar konusunda Özer'den bilgi alan iş kadınları,  burada Türk yemeklerinin tadına bakma fırsatı buldular. İngiltere'nin yiyecek içecek sektöründe Türk yatırımcıya büyük ihtiyaç duyduğunu ifade eden Özer, İngiltere'de daha çok Türk restoranı açılması gerektiğini dünyanın her şehrinde Türk restoranları açılıp Türk yemeğinin dünyaya tanıtılmasını şart olduğunu söyledi.

İZİKAD üyeleri ayrıca ziyaretleri kapsamında İngiliz Kraliyet düşünce kuruluş olan Chatham House'da da bir toplantı gerçekleştirdiler. Burada da İngiltere'deki kadınlara yönelik iş yaşamı ve iş yaşamına uyum konularında bilgiler alan üyeler, gelecekte olabilecek potansiyel projeleri paylaştılar.

(Fotoğraflı) - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyükelçi Bilgiç: 'Brexit İlişkileri Pekiştirecek, Londra'da Büyük Firsatlar Var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement