Büyükelçi Çeviköz'den Talabani'ye Sürpriz Ziyaret - Son Dakika
Dünya

Büyükelçi Çeviköz'den Talabani'ye Sürpriz Ziyaret

Terör Örgütü Pkk'nın Irak'taki Faaliyetlerinin Durdurulması İçin Sınır Ötesi Operasyonun Gündemde Olduğu Bir Dönemde, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi Dün Makamında Ziyaret Etti. Türkiye'nin Olası Bir Operasyonuna Karşı Çıktığını Söyleyen Irak Cumh...

05.08.2006 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK`nın Irak`taki faaliyetlerinin durdurulması için sınır ötesi operasyonun gündemde olduğu bir dönemde, Türkiye`nin Bağdat Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani`yi dün makamında ziyaret etti. Türkiye`nin olası bir operasyonuna karşı çıktığını söyleyen Irak Cumhurbaşkanı Talabani ile Büyükelçi Çeviköz arasındaki görüşmeden terör örgütü PKK`ya karşı alınaçak önlemlerin gözden geçirildiği tahmin ediliyor.

(Kürdistan Yurtsever Birliği) KYB`den yapılan açıklamada görüşmede Irak`taki son siyasi gelişmelerin ve iki komşu ülkenin ortak çıkarlarını gözeten ilişkilerin önemi üzerinde durulduğu bildirildi. Ayrıca iki ülke arasında rafa kaldırılan bazı önemli konuların diyalog, karşılıklı anlayış ve uluslararası yasalara göre çözülmesinin gerekliliğine vurgu yapıldığı belirtildi. Görüşmeden çıkan ortak görüşün `iki ülkenin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı gösterilmesi` olduğu duyuruldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Büyükelçi Çeviköz'den Talabani'ye Sürpriz Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement