Büyükelçiler Cieniuch ile Özcan'dan Vali Altıparmak'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Büyükelçiler Cieniuch ile Özcan'dan Vali Altıparmak'a Ziyaret

Büyükelçiler Cieniuch ile Özcan\'dan Vali Altıparmak\'a Ziyaret

Büyükelçi Cieniuch: "Türkiye ve Polonya olarak derin ve uzun bir geçmişe sahibiz. Türkiye Polonya ilişkilerinin 600. yıl dönümünü kutluyoruz.

23.01.2014 22:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, "Türkiye ve Polonya olarak derin ve uzun bir geçmişe sahibiz. Türkiye-Polonya ilişkilerinin 600. yıl dönümünü kutluyoruz. Dolayısıyla bu da bizim iki ülke olarak ilişkilerimizi daha da geliştirmemiz için büyük bir şans" dedi.

Kentte çeşitli programlara katılmak üzere Erzurum'a gelen Cieniuch ile Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, Vali Ahmet Altıparmak'ı ziyaret ederek, valilik şeref defterini imzaladı.

Cieniuch, ziyarette yaptığı konuşmada, iki ülkenin ilişkilerinin önemli olduğunu ifade ederek, iki büyükelçi olarak en önemli görevlerinden birinin iki ülkenin ilişkilerini geliştirmek olduğunu vurguladı.

Bunun çok normal bir görev olduğunun altını çizen Cieniuch, şunları kaydetti:

"Ayrıca Türkiye ve Polonya olarak derin ve uzun bir geçmişe sahibiz. Türkiye-Polonya ilişkilerinin 600. yıl dönümünü kutluyoruz. Dolayısıyla bu da bizim iki ülke olarak ilişkilerimizi daha da geliştirmemiz için büyük bir şans. Polonya'dan her yıl yarım milyon insan Türkiye'yi yaz turizmi için ziyaret ediyor. Türkiye kış turizmi için de önemli. Sayın valimize ve büyükelçimize çok teşekkür ediyorum, Polonyalı  vatandaşlarımıza bu güzel imkanı sağladıkları için."

Büyükelçi Özcan da iki ülke arasındaki ilişkilerin 600 yıl kadar geriye gittiğini hatırlatarak, "Böyle çok zengin tarihi geçmişi olan iki ülke arasındaki her türlü ilişkinin çok iyi olması gerekiyor. Turizmde çok iyi bir seviyeye geldiğimizi düşünüyorum. Son iki senede biraz turist kaybettik ama 486 binlerden 432 binlere indi. Ama yakın zamanda bunu toparlayacağımızı, kış turizmiyle telafi edeceğimize inanıyorum. Polonyalıların kış turizmiyle çok büyük bir alakası var. Çalışmalarla birlikte çok daha iyi turist akımını yakalayacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Vali Altıparmak ise davetlerini kırmadan geldikler için büyükelçilere teşekkür ederek, yaptıkları ev sahipliğiyle iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesine katkı sağladıklarını söyledi.

Polonyalı misafirleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını vurgulayan Altıparmak, "Son derece huzurlu, asayiş sorunu olmayan, güvenli bir şehiriz. Erzurum insanı son derece kimlikli, kişilikli, misafirperver insanlar" diye konuştu.

Vali Altıparmak, ziyarette büyükelçilere Oltu taşı tespihi hediye etti.

Büyükelçi Cieniuch'ye doğum günü sürprizi

Vali Altıparmak, büyükelçiler ve Polonyalı gazeteciler onuruna Şahane Evler'de akşam yemeği verdi.

Erzurum bar ekibinin gösteri sunduğu programda, Palandöken'de düzenlenen yarışmalarda dereceye giren gazetecilere çeşitli ödüller takdim edildi, çocuklara da hediyeler verildi.

Yarın doğum günü olan Büyükelçi Cieniuch'ye de sürpriz doğum günü etkinliği yapıldı.

Salona getirilen pastanın mumlarını üfleyen Cieniuch'i, Vali Altıparmak ile Polonyalı gazeteciler tebrik etti. 63 yaşına giren Cieniuch, kendisi için büyük bir sürpriz olduğunu belirterek, teşekkür etti.

Bu arada, Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Özcan, burada yaptığı konuşmada, iki ülkenin 600 yıla dayanan ilişkilerini çok daha ileri noktaları götürmek ve iki ülke arasındaki kültür köprülerini sağlamlaştırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Özcan, e-vizeye yönelik Türk hükümetinin bir karar aldığını belirterek, artık Polonyalıların ödemelerini internet, banka yoluyla ve kredi kartıyla ödeyebileceğini ifade etti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükelçiler Cieniuch ile Özcan'dan Vali Altıparmak'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement