Büyükelçiler Cieniuch ile Özcan Erzurum'da - Son Dakika
Güncel

Büyükelçiler Cieniuch ile Özcan Erzurum'da

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, Polonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin mükemmel denecek derecede olduğunu belirterek, "Bu yılın bir özelliği, Lehistan ile Osmanlı arasındaki ilk diplomatik ilişkilerin başlamasının 600. yılını kutluyoruz" dedi.

23.01.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan, Polonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin mükemmel denecek derecede olduğunu belirterek, "Bu yılın bir özelliği, Lehistan ile Osmanlı arasındaki ilk diplomatik ilişkilerin başlamasının 600. yılını kutluyoruz" dedi.

Erzurum Valiliği, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve ATAK Arama Kurtarma Kulübü tarafından, Palandöken Kayak Merkezi'nde "kar raftingi" etkinliği düzenlendi.

Program kapsamında 4 adet bot, kar üstü araçlarla gondolun ara istasyonuna kadar taşınarak, buradan kürekler yardımıyla kar üstü rafting gösterisi yapıldı.

Aralarında sporcu ve Polonyalı gazetecilerin de bulunduğu yaklaşık 60 kişi, botlarla kar üzerinde rafting gerçekleştirdi. Gösteriyi Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Yusuf Ziya Özcan ve Vali Ahmet Altıparmak izledi. Büyükelçiler Cieniuch ve Özcan da bota binerek, bir süre rafting yaptı.

Büyükelçi Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyonun tam zamanında yapıldığını belirterek, böyle güzel ilişkileri olan bir ülkeyle hem ticaretin hem turizmin çok iyi olmasını beklediklerini söyledi.

İki ülke ilişkisinde 600 yıllık güçlü bir zemin olduğunun altını çizen Özcan, şunları kaydetti:

"Polonya ile Türkiye arasındaki ilişkiler mükemmel denecek derecede. Bu yılın bir özelliği, Lehistan ile Osmanlı arasındaki ilk diplomatik ilişkilerin başlamasının 600. yılını kutluyoruz. Esasında 600 yıllık çok güçlü bir zemin üzerinde bunları yapmak istiyoruz. Zemin buna çok müsait. Geçen yıl 5 bin 600 kış turistini burada ağırladık. 432 bin de yaz turisti geldi Polonya'dan. Bu güzel bir rakam ama gönlümüzden geçen rakamlar bunların çok üstünde."

Polonya'dan daha fazla kış turisti çekecek durumda olduklarını belirten Özcan, "New York Times gazetesi, Palandöken'i 41 kış merkezi arasında 18'inci sırada gösterdi. Bu çok önemli, bunu daha da geliştirmeliyiz. 10. sıralara itmeliyiz. Daha fazla turist çekmeliyiz. Polonya ile iyi ilişkilerimiz var. Bu tür faaliyetlerin artması, o kültür köprülerinin daha güçlü hale gelmesini sağlıyor" ifadelerini kullandı.

- "Turizm kendi başına bir barış projesi"

Vali Altıparmak da Palandöken ve Konaklı'nın dünyanın sayılı merkezlerinden biri olduğunu belirterek, Polonyalı vatandaşların büyük oranda Erzurum'u tercih ettiğini söyledi.

Bu tercihin bir tezahürü olarak da her yıl oradaki gazetecileri, önemli basın kuruluşlarını davet ettiklerini anlatan Altıparmak, şöyle devam etti:

"Bu sene de 80 kişiyi davet ettik. Bunları misafir ettik. Bunun yanında hem Polonya'nın Ankara Büyükelçisi hem de Türkiye'nin Polonya Büyükelçisini davet ettik. Bizim davetimizi kırmadan geldiler teşekkür ediyoruz. Hem iki tarafın da Türkiye-Polonya ilişkilerinin gelişmesi anlamında hem de kayak merkezimizin tanıtılması anlamında güzel etkinliklere sizler de şahit oluyorsunuz. Türkiye-Polonya ilişkileri hem iki büyükelçimizin üstün gayretleri hem bizim buradaki sağlamış olduğumuz birtakım faaliyetlerle istediğimiz seviyeye ulaşacak."

Altıparmak, "Kar derdimiz yok. Yağmadığı zaman da 21 pistimiz suni karlamayla her zaman açık. Turizm kendi başına bir barış projesi. Bu projeye biz de katkı sağlayabilirsek ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Cieniuch ise söz konusu faaliyet ve davet için Erzurum Valiliği'ne teşekkür ederek, "Bu faaliyetlerde bulunmaktan çok mutluyum. Türkiye-Polonya ilişkileri için bu faaliyetler çok önemli" dedi.

Programda, Büyükelçilere kentin yöresel lezzetlerinden "cağ kebabı" ikram edildi.

Büyükelçiler Cieniuch ile Özcan Erzurum\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükelçiler Cieniuch ile Özcan Erzurum'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement