Büyükelçiler Toplantısı Çanakkale'de Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Büyükelçiler Toplantısı Çanakkale'de Yapılacak

Büyükelçiler Toplantısı Çanakkale\'de Yapılacak

Büyükelçiler toplantısı Çanakkale'de yapılacak.

03.12.2014 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükelçiler toplantısı Çanakkale'de yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı'nın 2008'den bu yana her yıl gerçekleştirilen büyükelçiler toplantısı  9 Ocak'ta Çanakkale'de düzenlenecek. Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı münasebetiyle kentte yapılacak toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile büyükelçiler katılacak.

Toplantının hazırlık çalışmaları için Çanakkale'ye gelen Büyükelçi Serap Özcoşkun, Vali Ahmet Çınar, vali yardımcıları Saim Eskioğlu, Cemal Yıldızer, Ömer Faruk Ateş, Bekir Sıtkı Dağ ve diğer ilgililerle bir araya geldi.

Büyükelçiler toplantısını her sene bir şehirde gerçekleştirdiklerini belirten Özcoşkun, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı nedeniyle toplantıyı Çanakkale'de yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun da katılacağı toplantıyı Çanakkale'de yapacak olmanın sevincini ve heyecanını yaşadıklarını ifade eden Özcoşkun, beraberindeki heyetle gezdikleri Gelibolu Yarımadası'ndan çok etkilendiklerini, büyükelçilerin de aynı duyguları paylaşacaklarından enim olduğunu bildirdi.

Vali Çınar ise hazırlıklar konusunda ilgili kurumlara talimat verdi. Çanakkale Savaşları'na katılan ülkelerdeki yöresel çocuk şarkılarının oluşturulacak uluslararası  çocuk korosu tarafından seslendirilmesine ilişkin proje fikrini Özcoşkun ile paylaşan Çınar, bu projeyle ilgili görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı ile yapılması talimatını verdi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükelçiler Toplantısı Çanakkale'de Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement