Büyükelçilerden Göbeklitepe Tablosuna Mozaik - Son Dakika
Politika

Büyükelçilerden Göbeklitepe Tablosuna Mozaik

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ile Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri, "Dünyanın en eski tapınak merkezi" olarak kabul edilen ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan Göbeklitepe'nin tablosuna mozaik işledi.

21.11.2017 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ile Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileri, "Dünyanın en eski tapınak merkezi" olarak kabul edilen ve UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde bulunan Göbeklitepe'nin tablosuna mozaik işledi.

AB Delegasyonu Başkanı Berger başkanlığındaki büyükelçi heyeti, kentteki temasları kapsamında tarihi Göbeklitepe kazı alanında bulunan eserlerin de yer aldığı Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması etkinlikleri kapsamında atölye çalışmalarının sürdüğü müzede heyet, 2 metre boyunda, 1 metre enindeki Göbeklitepe tablosuna mozaik işledi.

Kerpeten ile kestikleri mozaikleri tabloya özenle yerleştiren büyükelçilerin çalışma esnasında oldukça keyifli olduğu görüldü.

Zaman zaman birbirleriyle şakalaşan büyükelçiler, sık sık da öz çekim yaptı.

Berger, etkinliğe ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, müzede mozaik sanatını icra etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mozaik işlerken adeta tarihe yolculuk yaptıklarını belirten Berger, "Burası tam anlamıyla canlı bir müze. Çünkü insanların buraya gelip mozaik yapmasına ve sanat öğrenmesine katkı sağlanıyor. Burada AB tarafından desteklenen bir mozaik atölyesi çalışması var. Hem sanatı hem de sanat eserlerini gösterebileceğiniz ama aynı zamanda da sanatı canlı olarak yaptırabileceğiniz bir müzeniz var. Bence bu iki şeyi bir araya getirmek mükemmel bir fikir." diye konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından büyükelçilerin emeklerinin de olduğu tablonun kentteki müzede sergileneceği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Büyükelçilerden Göbeklitepe Tablosuna Mozaik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi
    14:17 İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'MAHZEN-14' operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik'in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 50 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon TL değerinde taşınmaza el konuldu.

  • Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti
    14:15 Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni ziyaret etti. Seçer, Mersin'in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek, gelecek 5 yılda Mersin'i daha iyi noktalara götüreceklerini söyledi.

  • Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
    14:14 Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabanca takılı şarjör içinde 7 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • İstanbul merkezli organize suç örgütü çökertildi, 50 şüpheli gözaltına alındı
    14:12 İstanbul merkezli organize suç örgütü çökertildi, 50 şüpheli gözaltına alındı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen Mahzen-14 operasyonlarında, elebaşı dahil 50 şüphelinin gözaltına alınmasıyla bir organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. Operasyonlar sonucu suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon lira değerinde taşınmaza da el konuldu.

  • Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması Yunanistan'ı karıştırdı
    14:12 Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması Yunanistan'ı karıştırdı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da askerlerle iftar programında yaptığı konuşmada Kıbrıs ile ilgili sözleri Yunanistan'da tepkilere neden oldu. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi çağrısında bulundu ve Türkiye'nin Atina Deklarasyonu'nu ihlal ettiğini belirtti. SYRIZA, Miçotakis hükümetini şeffaf olmayan bir dış politika izlemekle suçladı.

  • AKP Elazığ Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaz'ın Belediyeyi Zarara Uğrattığı İddia Ediliyor
    14:09 AKP Elazığ Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaz'ın Belediyeyi Zarara Uğrattığı İddia Ediliyor

    AKP Elazığ Yazıkonak Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaz'ın, 2016-2019 yılları arasında sürdürdüğü belediye başkanlığı döneminde kilitli parke taşı alım ihalesi ile Belediyeyi 724 bin 581 lira 36 TL zarara uğrattığı iddia edildi. Konuyla ilgili müfettişlerin 'görevin kötüye kullanıldığı' yönünde verdiği rapora rağmen dosya ile ilgili Elazığ Valiliğince herhangi bir işlem yapılmadığı kaydedildi.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Geleneksel İftar Daveti
    14:09 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Geleneksel İftar Daveti

    Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan ayında düzenlediği geleneksel iftar davetleri devam ediyor. Çifteler ilçesinde gerçekleşen iftar programı büyük ilgi gördü.

  • CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya alınması için kanun teklifi verdi
    14:09 CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya alınması için kanun teklifi verdi

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron firmada çalışanlar ve belediye şirket işçilerinin kadroya alınması için kanun teklifi verdi. Gürer, kanun teklifiyle kamu sektöründe çalışan tüm işçilerin benzer haklara sahip olmasıyla birlikte iş gücü piyasasında daha dengeli ve adil bir yapı oluşturulmasının amaçlandığını belirtti.


Advertisement