Büyükelçilerden, Mozaik Çalıştayına Tam Not - Son Dakika
Güncel

Büyükelçilerden, Mozaik Çalıştayına Tam Not

Büyükelçilerden, Mozaik Çalıştayına Tam Not

Şanlıurfa’da bulunan Avrupa Birliği türkiye Delegasyonu Başkanı Chirstian Berger başxkan9lığındaki AB’nin 24 ülke büyükelçisi, katıldıkları Mozaik Çalıştayı’na tam not verdi.

21.11.2017 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da bulunan Avrupa Birliği türkiye Delegasyonu Başkanı Chirstian Berger başxkan9lığındaki AB'nin 24 ülke büyükelçisi, katıldıkları Mozaik Çalıştayı'na tam not verdi.

Bir dizi gezi ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığındaki AB'nin 24 ülke büyükelçisi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştay'ını gezerek organizasyona hayran kaldıklarını dile getirdi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi tarafından karşılanan heyet ilk olarak onurlarına düzenlenen geceye katıldı. Gecede Şanlıurfa yöresine ait müzik eşliğinde yemek yeme imkanı bulan Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve büyükelçiler, Şanlıurfa'da olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Gecede "Peygamberler şehri, kültür, mozaik ve müzik şehri Şanlıurfa'ya hoş geldiniz" diyerek büyükelçilere seslenen Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükelçilerimizi Şanlıurfa'da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu vesile ile misafirlerimiz Şanlıurfa'yı daha yakından tanıma imkanı bulacak. Şehrimiz tanınmaya değer bir şehirdir. 12 bin yıllık tarihi olan bir şehirdir" dedi.

Vali Abdullah Erin ise Şanlıurfa'nın Türkiye'nin ve dünyanın sayılı medeniyet ve hoş görü şehirlerinin başında yer aldığını belirtti. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ve büyükelçiler daha sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar ve Mahmut Kırıkçı'nın eşliğinde Şanlıurfa Müzesi ve Türkiye'nin en büyük arkeoloji müzesi olan Şanlıurfa Arkeoloji Müzesini gezdi. Tarihi eserleri yerinde görerek hayranlıklarını gizlemeyen heyet, Şanlıurfa'nın tarihte çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. Gezi temasları çerçevesinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ilki düzenlenen 'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması' buluşmasının saha çalışmasını gezen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ve büyükelçiler, programa katılım sağlayan mozaik sanatçıları ile birlikte bol bol fotoğraf çektirdi.

"Şanlıurfa, Unesco dünya mirası adaylığını gerçekten hak ediliyor"

Temaslarının ardından bir değerlendirme yaparak Şanlıurfa'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger, "Harika ve heyecan verici bir akşam geçirdik. Muhteşem yemekler yedik. Ama daha etkileyici olan bilmediğimiz müzikti. Şanlıurfa, Unesco dünya mirası adaylığı gerçekten hak ediyor.

Öte yandan çok uzun zamandır gördüğüm en etkileyici ve en çekici müzelerden biri. Burası, sadece 12 bin yıl öncesindeki sanatı ve sanatın ifadesini göstermekle kalmıyor aynı zamanda da tam anlamıyla canlı bir müze. Çünkü insanların buraya gelip mozaik yaparak sanat üretmesine vesile oluyor. Hem sanatı hem sanat eserini gösterebildiğiniz ama aynı zamanda da sanat oluşturabildiğiniz bir müze var Şanlıurfa'da. Bence bu iki unsuru bir araya getirmek mükemmel bir fikir" diye konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükelçilerden, Mozaik Çalıştayına Tam Not - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dilovası'nda tabancalı saldırı: Bir kişi ağır yaralandı
    12:38 Dilovası'nda tabancalı saldırı: Bir kişi ağır yaralandı

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde otomobilinden indiği esnada husumetlisinin tabancalı saldırısına uğrayan bir kişi ağır yaralandı. Saldırgan olay yerinde tabancayı bırakıp kaçarken, polis saldırganı yakalamak için çalışma başlattı. Olay yerinde yapılan incelemelerde 6 boş mermi kovanı bulundu.

  • Afyonkarahisar'da geyik kazası: 2 kişi yaralandı
    12:37 Afyonkarahisar'da geyik kazası: 2 kişi yaralandı

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir minibüs geyiğe çarptı ve 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

  • Diyarbakır'da Öğrenciler İçin Ses Yarışması Düzenlendi
    12:37 Diyarbakır'da Öğrenciler İçin Ses Yarışması Düzenlendi

    Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depremlerin öğrenciler üzerindeki etkisini azaltmak ve yetenekli çocukları keşfetmek amacıyla ses yarışması düzenledi. Yarışmanın ilçe finalleri başladı ve birinci seçilen öğrenciler il finalinde yarışacak. Yarışmada öğrenciler türküler seslendirirken öğretmenleri de sazlarıyla eşlik ediyor. Yarışmanın amacı, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmek ve depremlerin verdiği stresi atmak olarak belirtildi.

  • Unutulmaya Yüz Tutmuş Gomalak Ustası Ayhan Kaymak, Gençlere Mesleği Öğretmek İstiyor
    12:36 Unutulmaya Yüz Tutmuş Gomalak Ustası Ayhan Kaymak, Gençlere Mesleği Öğretmek İstiyor

    43 yıldır Gomalak ustalığı yapan Ayhan Kaymak, mesleğin unutulmaya yüz tuttuğunu ve gençlere öğretmek istediğini belirtti. Gomalak, antik ürünlerin yenilenmesinde kullanılan bir yöntemdir ve ustalarının sayısı her geçen gün azalmaktadır. Ayhan Kaymak, mesleğini gençlere öğreteceği bir atölye kurmayı hedeflemektedir.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    12:36 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Taşkent Caddesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, yüzlerce kişinin katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, Karabük'e hizmet etme sözü verdi. Programa AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt da katıldı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti
    12:36 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Okulu Öğrencileri Derece Elde Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki ücretsiz spor okullarında eğitim gören Cimnastik Kulübü öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Cimnastik Müsabakalarında derece elde etti. Köşkler Spor Salonunda düzenlenen müsabakada, DBB sporcuları Emel Eslem Turgut birinci, Azra Neva Zengin üçüncü ve Hevin Rojvina Kurçak dördüncü oldu.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı
    12:35 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi Binası önünde oturma eylemi başlatacak.

  • Esenyurt Belediyesi Parklarda Yenileme ve Bakım Çalışmalarına Devam Ediyor
    12:35 Esenyurt Belediyesi Parklarda Yenileme ve Bakım Çalışmalarına Devam Ediyor

    Esenyurt Belediyesi ekipleri, parklarda yenileme ve bakım çalışmaları yaparak, parkları temiz ve modern bir görünüme kavuşturuyor.


Advertisement