Büyükelçilerin Gaziantep Buluşması" - Son Dakika
Güncel

Büyükelçilerin Gaziantep Buluşması"

Büyükelçilerin Gaziantep Buluşması"

Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM), Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) koordinesinde düzenlenen "Büyükelçiler Gaziantep Buluşması" kapsamında, 74 ülkeden 44'ü büyükelçi olmak üzere ülke temsilcilerinden oluşan 171 kişilik heyet şerefine...

16.09.2017 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İhracatçı Meclisi (TİM), Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) koordinesinde düzenlenen "Büyükelçiler Gaziantep Buluşması" kapsamında, 74 ülkeden 44'ü büyükelçi olmak üzere ülke temsilcilerinden oluşan 171 kişilik heyet şerefine kette yemek düzenlendi.

Bir restorandaki geceye Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri ve protokol mensupları katıldı. Gecede Gaziantep'i anlatan gösteriler de sahnelendi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, yaptığı konuşmada, heyettekilere "hoş geldin" diyerek kentten memnun ayrılmalarını temenni etti.

Heyetle yarın gerçekleştirilecek bazı programlara da eşlik edeceğini ifade eden Şimşek, büyükelçilerden kentlerin ekonomilerine katkı sağlayacak girişimlerde bulunmalarını da istedi.

TİM Başkanı Büyükekşi ise 4 yıldır Türkiye'nin tarihini ve doğal güzelliklerini, Türkiye'de görev yapan büyükelçi ve yabancı misyon şeflerinin ziyaret etmelerini sağladıklarını söyledi.

İlk yıl Mardin, daha sonra Trabzon ve Çanakkale'nin ardından Gaziantep'te olduklarını aktaran Büyükekşi, "Amacımız, ülkemizin turizm potansiyelini bütün dünyaya tanıtabilmek. Biliyorsunuz büyükelçiler her ülkenin o ülkedeki en üst düzey temsilcisidir. Buraya heyeti resmi bir toplantı için getirmiyoruz, sosyal bir ortamda eşleri ve çocuklarıyla tamamen samimi bir gezi olarak organize ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükelçilerin Gaziantep Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement