Büyüknohutçu Cinayetinde Orman Yangını da Dosyaya Girdi - Son Dakika
Güncel

Büyüknohutçu Cinayetinde Orman Yangını da Dosyaya Girdi

Büyüknohutçu Cinayetinde Orman Yangını da Dosyaya Girdi

ANTALYA Finike'de taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Eysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çiftinin öldürülmeden 3 gün önce, çiftin kaldıkları evin bitişiğinde çıkan orman yangınının, cinayet soruşturması kapsamında incelenmesi için savcılığa şikayette bulunuldu.

01.06.2017 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA Finike'de taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan Eysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çiftinin öldürülmeden 3 gün önce, çiftin kaldıkları evin bitişiğinde çıkan orman yangınının, cinayet soruşturması kapsamında incelenmesi için savcılığa şikayette bulunuldu.

Antalya'nın Finike İlçesi'nde taş ocaklarına karşı verdiği mücadeleyle tanınan ve 9 Mayıs Salı günü Kızılcık Yaylası'ndaki dağ evlerinde öldürülen Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çiftinin cinayetiyle ilgili katil zanlısı Ali Yamuç ile eşi Fatma Yamuç tutuklandı. Cinayeti itiraf eden Ali Yamuç, ilk ifadesinde hırsızlık için eve girmek istediği ve burada çifti öldürdüğünü belirti. Yamuç, savcılık ve mahkeme ifadelerinde ise kapatılan bir mermer ocağından 'Çirkin' lakaplı kişinin, cinayet karşılığı kendisine 3 bin TL'sini peşin ödediği 50 bin TL teklif ettiğini anlattı. Soruşturma sürecinde, Ali Yamuç'un kendisini cezaevinde ziyaret eden eşi Fatma Yamuç'a verdiği öne sürülen bir mektup ortaya çıktı. Başka bir mermer ocağının patronunun adı geçen, 100 bin TL karşılığında cinayetlerin işlendiği yazılı olan ve katil zanlısı Ali Yamuç'un isim ve imzası bulunan mektubun, gerçekten Ali Yamuç'a ait olup olmadığına dair kriminal inceleme başlatıldı.

Savcılığın soruşturma dosyasına, Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun da sosyal medya hesabı üzerinden 6 Mayıs günü  evin hemen yanındaki ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili yayınladığı fotoğraf ve yazdıkları da dahil edildi. Büyüknohutçu ailesinin avukatlarından İsmail Tunçbilek, orman yangınıyla ilgili Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun kendisine telefonda, yangınla ilgili Ali Yamuç'tan şüphelendiği ve suç duyurusunda bulunmak istediğini söylediğini belirterek, "Ali ağabey 'Ben bundan şüpheleniyorum İsmail. Bu kişinin taş ocaklarıyla bağlantısı da olabilir' diye söyledi rahmetli. Firma ismiyle '… mermer ocağı veya başka bir mermer ocağı da olabilir ama benim üzerimde şu anda bir sıkıntı var. Bu yangın şüpheli, bu kişi şüpheli, valla benim aklım ermedi, bir sıkıntı var burada' dedi bana" diye konuştu.

Orman yangınının cinayetin bir parçası olabileceği veya cinayetin orman yangınıyla işlenmek istenmiş olabileceğini belirten Tunçbilek, orman yangınının kasıtlı çıkarılmış olabileceğine dair yangın alanında ciddi deliller olduğunu belirterek, olay yeri fotoğraflarıyla birlikte Finike Cumhuriyet Başsavcılığı'na ek suç duyurusunda bulunduklarını ve orman yangınının da cinayet soruşturması kapsamında incelenmesinin talep edildiğini kaydetti.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Büyüknohutçu Cinayetinde Orman Yangını da Dosyaya Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement