Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması

"Hedefimiz işsizliğe azaltmak, insanların yaşam standartlarını yükseltmek ve şehrin tarihi, kültürel değerlerini ön plana çıkarmaktır"

21.09.2013 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, belediye olarak işsizliğe azaltmak, insanların yaşam standartlarını yükseltmek ve şehrin tarihi, külterel değerlerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Hatay Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Kemal Dağıstanlı ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Heyeti Büyükşehir Meclis Salonunda ağırlayan Güzelbey, burada sunum eşliğinde kent genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Şehrin turizm ve kültür kenti olması için büyük bir çaba sarfettiklerini vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:

"Kendi imkanlarıyla sanayide belirli noktaya gelen bu şehri, sahip olduğu bacasız sanayi olan turizm potansiyeli ortak akıl, ortak çaba sayesinde harekete geçirebiliriz. Hedef işsizliği azaltmak, insanların yaşam standartlarının yükseltmek ve şehrin tarihi, kültürel değerlerini ön plana çıkarmaktır. Gaziantep'te yaptığımız çalışmaların finansmanında belediyemiz bünyesinde oluşturduğumuz AB masasının çok yararı oldu, kale çevresindeki projelerin neredeyse tamamına yakınını AB hibe fonlarından sağladık."

Asya Belediye Başkanları Forumu Genel Sekreteri Muhommed Khodadadi de Gaziantep'e ilk  defa geldiğini ve çok önemli projelerin hayata geçirildiğini gözlemlediğini belirtti.

Konuşmaların ardından Güzelbey, misafirlere kenti simgeleyen plaket takdim etti.

Ziyarette, Avrupa Birliği Konseyi Türkiye Delegasyonu Üyeleri ve Çek Cumhuriyeti'nin Ostrava kentinden gelen katılımcılar da eşlik etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement