Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Kalecisi Hakan Cambazoğlu ve Sportif Direktör Zafer Demir - Son Dakika
Spor

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Kalecisi Hakan Cambazoğlu ve Sportif Direktör Zafer Demir

Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Gazişehir Gazianteplu futbolcuların penaltı atışlarında 4 penaltı kurtararak takımını Süper Lig'e taşıyan Büyükşehir Belediye Erzurumspor kalecisi Hakan Canbazoğlu, "Bu maçta bir avantajım vardı, rakip takımdaki 5-6 futbolcuyla daha önceki senelerde...

22.05.2018 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YUNUS OKUR - Spor Toto 1. Lig play-off finalinde Gazişehir Gazianteplu futbolcuların penaltı atışlarında 4 penaltı kurtararak takımını Süper Lig'e taşıyan Büyükşehir Belediye Erzurumspor kalecisi Hakan Canbazoğlu, "Bu maçta bir avantajım vardı, rakip takımdaki 5-6 futbolcuyla daha önceki senelerde aynı takımlarda bulunduk. Bu arkadaşlarımızla o zamanlar maçlardan önce penaltı idmanları yapıyorduk. Rakip futbolcuların nasıl penaltı kullandığını iyi biliyordum." dedi.

Bursa'da 19 Mayıs Cumartesi günü yapılan play-off finalinde Gazişehir Gaziantep'e penaltı atışlarında 5-4 üstünlük kurarak Süper Lig'e yükselen Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un kalecisi Hakan Canbazoğlu, müsabakadaki performansıyla Türkiye'de adeta gündem konusu oldu.

Gazişehir Gaziantep'in 4 penaltı atışını kurtararak takımını Süper Lig'e taşıyan başarılı kaleci Canbazoğlu, penaltıları nasıl kurtardığını ve müsabakaya hazırlanış hikayesini AA muhabirine anlattı.

"Rakip futbolcuların nasıl penaltı kullandığını iyi biliyordum"

Tecrübeli kaleci Hakan Canbazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maçlardan önce özel olarak bir pozisyona hazırlanmadığını söyledi.

Bursa'da kaldığı otelin penceresinin stada baktığını ifade eden Canbazoğlu, şöyle konuştu:

"Aslında maçı 120 dakika oynamadım. Bursa'ya 3 gün önce gitmiştik, yani 3 gün boyunca kafamda bu maçı oynuyordum. Bunun sonucunda Allah bize başarılı olmayı lütfetti. Bu maçta bir avantajım vardı, rakip takımdaki 5-6 futbolcuyla daha önceki senelerde aynı takımlarda bulunduk. Bu arkadaşlarımızla o zamanlar maçlardan önce penaltı idmanları yapıyorduk. Rakip futbolcuların nasıl penaltı kullandığını iyi biliyordum. Zaten bu ligi yakından takip ediyorduk, kimin ne yapacağını az çok kestirebiliyordum. Aslında diğer kurtaramadığım penaltılarda da son anda kararımı değiştirdim, kararımı değiştirmeseydim Allah'ın izniyle onları da kurtarırdım ve kupa daha erken gelirdi."

Canbazoğlu, kupayı kaldırdıkları için çok mutlu olduklarını belirterek, şampiyonluğun Erzurum'a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bir çok kişinin maçtan önce Erzurum'un Süper Lig'e çıkmasını istediğini aktaran Canbazoğlu, "Erzurum futbolcusu olmasaydım yine bu maçta Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u desteklerdim. Gönlüm Erzurum gibi bir takımın, camiasının Süper Lig'e çıkmasından yana olurdu. Bu takımın yeri Süper Lig ve üst sıralar." diye konuştu.

"Webo'nun penaltısında gözüm kapalı sağa atlayacaktım"

Canbazoğlu, Pierre Webo'nun kritik penaltısını nasıl kurtardığını da şöyle anlattı:

"Webo ile iki sene aynı takımda oynadım, maçtan önce 'penaltılara kalırsak ve Webo topun başına geçerse, hiçbir şekilde gelişine, duruşuna bakmayacağım ve sağ tarafa atlayacağım' demiştim. Nitekim öyle oldu, Webo topun boşuna geçti ve sağ tarafa hamle yaptım ve kurtardım, ondan sonra da devamı geldi." ifadelerini kullandı.

Kentte taraftarlarca coşkuyla karşılandıklarını söyleyen Canbazoğlu, kendilerini hiçbir zaman yalnız bırakmayan Erzurumlu taraftarlara teşekkür etti.

20 yıl sonra yeniden şampiyonluk sevincini yaşadı

Futbolculuk kariyerinde, 1997-1998 sezonunu lider tamamlayarak Birinci Futbol Ligi'ne çıkma başarısı gösteren Erzurumspor'un kadrosunda bulunan Zafer Demir, 2017-2018 sezonunda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da sportif direktörlük göreviyle aynı heyecanı yaşıyor

Sportif direktör Zafer Demir:

"İlk kez Süper Lig'e çıkan Erzurum takımının kadrosunda ben de vardım. Süper Lig'e çıkmak ve şampiyon olmak, bunlar çok gurur verici"

"Bu görevi yaptığımızda, kendi memleketimizin olması ayrı gurur verici bir şey. Süper Lig'e yükseldik, şu anda hala bir rüya gibi bir durum, çok mutluyum, şu an bu mutluluğun tarifi yok"

YUNUS OKUR - Erzurumspor 1997-1998 sezonunda o dönemdeki adıyla Birinci Futbol Ligi'ne (Süper Lig) çıktığında takımın futbolcusu olan Zafer Demir, 2017-2018 sezonunda Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da sportif direktörlük göreviyle aynı heyecanı yaşıyor.

Zafer Demir, 1997-1998 sezonunda Türkiye İkinci Futbol Ligi'ni lider tamamlayan ve Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Erzurumspor'un kadrosunda yer aldı, futbolculuk kariyerinde daha sonra profesyonel liglerde Kayseri Erciyesspor, Konyaspor, Sakaryaspor, Denizlispor, Tokatspor ve Körfez İskenderunspor takımlarının formasını giydi.

Demir geçen sezon memleketi Erzurum'un diğer takımı Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da sportif direktörlük görevine getirildi. Demir, zorlu geçen sezonun ardından takımın play-off'ta Süper Lig'e çıkmasıyla 20 yıl sonra yeniden şampiyonluk heyecanı yaşadı.

"Memleketime bu kez futbolcu değil sportif direktör olarak geldim"

Sportif direktör Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbola Erzurumspor'da başladığını söyledi.

Süper Lig'e yükselen Erzurum takımının kadrosunda kendisinin de bulunduğunu ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"İlk kez Süper Lig'e çıkan Erzurum takımının kadrosunda ben de vardım. Süper Lig'e çıkmak ve şampiyon olmak, bunlar çok gurur verici. Erzurumspor'da 3 yıl kaldıktan sonra ayrıldım ve değişik yerlerde futbol hayatıma devam ettim. Hayat işte, tekrar dönüp kendi memleketime bu kez futbolcu olarak değil, sportif direktör olarak geldim. Mutluyuz, yaklaşık 20 yıl sonra tekrar Süper Lig'e çıkmak bize nasip oldu. Bu da benim için çok önemli ve gurur verici bir durum. Ne mutlu bize ki başladığımız bu yolda ilk yılımızda mahçup olmadık."

Demir, şu an futbolculuk yıllarından daha çok yorulduğunu belirterek, yoğun çalışmaktan ve stresten geceleri sabahlara kadar yatamadığını anlattı.

Kendisinde futbol heyecanın hiç bir zaman bitmediğini aktaran Demir, "Tabi bu mücadelede sahanın dışında olmak çok farklı bir şey. Kendimi bazen tutamasam da sağolsun kardeşlerimiz sahanın içinde elinden geleni yapıyorlar. Bu görevi yaptığımızda, kendi memleketimizin olması ayrı gurur verici bir şey. Süper Lig'e yükseldik, şu anda hala bir rüya gibi bir durum, çok mutluyum şuan bu mutluluğun tarifi yok." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor\'un Kalecisi Hakan Cambazoğlu ve Sportif Direktör Zafer Demir
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Kalecisi Hakan Cambazoğlu ve Sportif Direktör Zafer Demir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement