Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis toplantısında 1/25 binlik nazım imar planı revizyonu ve Antalya Ulaşım Master Planı oy çokluğuyla kabul edildi

29.08.2013 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis toplantısında 1/25 binlik nazım imar planı revizyonu ve Antalya Ulaşım Master Planı oy çokluğuyla kabul edildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısı Atık Su İdaresi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığındaki toplantıda iki gündem maddesi görüşüldü. Tartışmalı geçen toplantıda ilk olarak 1/25 binlik nazım imar planı revizyonu görüşüldü.

Planla ilgili görüşlerini açıklayan AK Parti grup sözcüsü Murtaza Tamyürek, nazım imar planının "alelacele hazırlanarak oldu bittiyle meclisten geçirilmek istenmesinin siyasi bir manevra" olduğunu söyledi. Planda, Kepez, Konyaaltı, Aksu ve Muratpaşa ilçelerinde birçok maddi hatanın yer aldığını ve bu şekilde kabul edilmesi durumunda mülk sahiplerinin açacakları davalarla havada kalabileceğini ifade eden Tamyürek, planda tarım alanlarının ticariye, ticari alanlarının da tarım alanına çevrildiğini iddia etti.

Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının dahi yargı kararına rağmen plana ticari olan olarak işlendiğini ifade eden Tamyürek, Kırcami bölgesiyle ilgili de çok ciddi endişeleri olduğunu belirtti.

Plan üzerinde yaptıkları incelemede Kırcami bölgesinde yaşayan vatandaşları mağdur edecek çok ciddi sorunların olduğunu kaydeden Tamyürek, "1/25 binlik plan 1/10 binlik konsepte göre yapılmış. Görünürde güzel bir plan. Burada 1000'lik ve 5000'lik planlar yapılmadan bunun yapılması ciddi sıkıntılar oluşturacak. Plana göre vatandaşın zayiatının yüzde 65 olacağını sanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kırcami'nin ayrı olarak görüşülmesini ve bölge halkının taleplerine göre bir plan hazırlanmasını istediklerini kaydeden Tamyürek, Antalya Master Planı'nın tamamıyla ilgili Akaydın'ın ısrarlı tavrından vazgeçmesini istedi.  Tamyürek, burada da açılacak davalarla belediyenin kendi kendini bağlayacağını ileri sürdü. Tamyürek, şöyle devam etti:

"4,5 yıldır bu çalışmayı meclis gündemine getirmediniz. Seçim sürecine girildiği bu günlerde meclisten çıkarılacak bu karar siyasidir. Halka hizmet amacı gütmemektedir. Göreve seçildiğinizden bu yana 1.995 gün geçmiş. Başkanlığınızın sona ermesine 6 ay kala bu toplantıyı yapıyorsunuz. Kendinizi Cumhuriyetin son belediye başkanı olarak ifade ediyorsunuz. Her halde son günlerinizi bu şekilde geçirmek istiyorsunuz."

MHP grup sözcüsü Oktay

MHP grup sözcüsü Reşat Oktay da hiçbir planın dört dörtlük olamayacağını söyledi.

Planı beğenmeyenlerin mahkemede hakkını arayabileceğini ifade eden Oktay, yıllardır Antalya'nın bu plana ihtiyacı olduğunu belirtti.

CHP'li meclis üyesi Erdem Armen ise planın bu güne kadar gecikmesi eleştirilerini kabul ettiğini söyledi. Planlamanın kent için önemli olduğunu kaydeden Armen, planın oy birliğiyle kabul edilmesini arzu ettiklerini belirtti.

Diğer AK Parti ve CHP'li meclis üyelerinin de görüşlerini ifade etmesinden sonra eleştirlere cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın,  planlamanın yangından mal kaçırır gibi yapılmadığını söyledi.

15 kişilik teknik ekibin coğrafi bilgi sistemini kullanarak kentin ulaşım başta olmak üzere diğer sorunlarını rahatlatacak bu planı hazırladıklarını anlatan Akaydın,  bu planlamanın yıllardır tartışılmasına rağmen ciddi bir şekilde yapılmadığını belirtti.

Yapılan oylamada AK Parti grubunun ret oyuna karşı plan revizyonu CHP ve MHP'li üyelerin kabul oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Antalya Ulaşım Master Planı

Toplantıda daha sonra 2030 yılını kapsayan Antalya Ulaşım Master Planı görüşüldü. Planla ilgili bilgiler veren CHP'li meclis üyesi Mustafa Karaman, önceki master planın yanlışlıklarla dolu olduğunu savundu.

AK Parti sözcüsü Murtaza Tamyürek de bir önceki gündem maddesi gibi bu plan değişikliğinin de siyasi olarak meclise getirildiğini belirterek, "İçerisinde kente yenilik getiren hiçbir çalışma olmayan ve tamamen siyasi olan bu planada ret oyu vereceğiz" dedi.

Ulaşım Master Planı'nın da 2030 yılı baz alınarak hesaplandığını ifade eden Başkan Mustafa Akaydın, planın modelleme yapılarak hazırlandığını belirtti. Antalya Raylı Sistemi için bugüne kadar 22 milyon avro faiz ödendiğini belirten Akaydın, "2028'e kadar 130 milyon avro daha ödenecek. Bu sistem Antalya için büyük bir kayıp" diye konuştu.

Yapılan oylamada, AK Parti'nin ret oyuna karşılık CHP ve MHP'nin oylarıyla plan tadilatı kabul edildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement