Büyükşehir Belediyesi 2 Bin Ceviz Fidanı Dağıttı - Son Dakika
Ekonomi

Büyükşehir Belediyesi 2 Bin Ceviz Fidanı Dağıttı

Büyükşehir Belediyesi 2 Bin Ceviz Fidanı Dağıttı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Bafra ilçesinde çiftçilere 2 bin adet sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldı.

06.12.2017 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Bafra ilçesinde çiftçilere 2 bin adet sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldı.

Kırsal kalkınma yatırım ve desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Bafra'da 40 üreticiye 2 bin ceviz fidanı dağıtımında bulundu. Son 3 yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Samsun ve ilçelerinde şeftali anacı 70 bin, kuşburnu fidanı 33 bin, ceviz fidanı 32 bin, kivi fidanı 2 bin 500 ve kestane fidanı 300 adet dağıtılarak meyve üreticilerine destek verildi.

Bafra Öğretmenevinde gerçekleştirilen fidanı dağıtımında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Tarımsal üretime dönük bir çabanın içindeyiz. İçinde bulunduğumuz coğrafyada karşılaştığımız hadiselere bakarsak, eğer güçlü bir ülke değilseniz, enerji politikalarında dışa bağımlıysanız, tarımda dışa bağımlıysanız, üretimin değişik versiyonlarında dışa bağımlıysanız, sizin dışa bağımlı olduğunuzu bilen uluslararası camiadaki ülkeler hep peşin satan gibi bacak bacak üstüne atar, size tepeden bakarlar. Sana da, senin uluslararasındaki taşıyacağın rolü ve misyonu adeta buyururlar. Ama gücün varsa, iktisaden gücün varsa kendi kendine yetiyor ve ihracatın itibariyle de dış gelirlerinde yüksek bir ülkeysen, 'o zaman onunla o kadar pazarlık kolay olmaz' derler. İşte o ikincisi gibi olmak durumundayız. Olmak durumunda olduğumuzu son bir kaç yıl içerisinde görmedik mi, başımıza gelen olaylardan, hatta ve hatta Suriye ve Irak'ta olan olaylar dolayısıyla yıllardır müttefikimiz olan Amerika ile orta Avrupa ülkeleri ile, Almanya ile, Fransa ile içinde bulunduğumuz ilişkilerin tamamen bir güç yarışı, bilek güreşine dönüştüğünü hep birlikte tanıklık etmedik mi? Niye bileğimiz kuvvetli olmasın. Bizim bileğimizi küt diye yere yatıracak cesareti hemen kendinde bulsun. ya bir dakika onun bileği öyle kolay bükülmez dedirtecek ülke olmamızı anlamamız için acaba son bir kaç yıl içerisinde uluslararası ilişkilerde karşılaştığımız olaylar yetiyor da artmıyor mu? Onun için çok çalışmamız gerektiğini her ortamda söylüyorum. Çok üretmemiz gerektiğini ve ihracat yapmamız gerektiğini her platformda ifade ediyorum" dedi.

Tarımsal üretimin artması gerektiğini belirten Yılmaz, "Türkiye büyük bir coğrafya. 780 bin kilometrelik bu coğrafyanın yüzde 50'si ekilebilir, biçilebilir araziye sahip. Buna rağmen geçimimizin yüzde 10'nunu tarımdan elde ediyoruz. Tarımdan elde edilen geçimin miktarını arttıracağız ama biz çiftçi olacağız demiyorum. Çiftçilikten öte tarımsal ürünümüzü tarımsal sanayiye dönüştüreceğiz. Yani enginarı üreteceğiz, sonra bundan bir sanayi mamulü yapacağız. Bundan ne yapılıyorsa onu fabrikaya sokacağız, ondan gelir elde edeceğiz. Çiftçilikle kalmayacağız. Tabii ki çiftçi olacağız, üreteceğiz ama tarımsal üretimimizi bir sanayi avantajına döndürmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle tamamladı: "Bugün burada dağıtacağız cevizlerle 150 dönümlük ceviz tarlası yapıyoruz. Bu küçük bir iş değil. Süreç içerisinde birçok konuda tarımsal üretim ve verimliliği arttırmak için sizinle beraberiz.Biz elimizi taşın altına koymaya hazırız. Samsun 1 milyon hektarlık bir şehir. Bunun 500 bin hektarı ekilebilir, biçilebilir yer. Bunun 250 bin hektarı da Bafra ve Çarşamba'da. Yani Samsun'da ekilebilir, biçilebilir arazilerin yarısı Bafra ve Çarşamba Ovalarında, geri kalan yarısı da diğer ilçelerde. Tarımsal alan faaliyetlerinde bizi teşvik eden muhtara çok az rastladım. Buna çok üzülüyorum. Zannederim ki köyde rençperlik gırla gidiyor. Ekonomi her şey geçim çok iyi gibi 'efendim şu bizim şu yolu yap' deniyor. Bakıyorsun yol stabilize, yol stabilize olsun ne var, illa beton asfalt olmalı. Bizim geçimimiz iyi olsun, üretelim, yolu satmayacağız ki ama o topraklardan ürettiğimizi satacağız. Onunla bir zenginlik elde edeceğiz ve zenginlikle birlikte sözlerimizin başında anlattığım etrafımızda gücümüzü sınayan hainlere karşı dik duracağız ve cevap verebileceğiz. Zengin olmadan, güçlü olmadan bunu yapamayız."

Başkan Yılmaz'ın konuşmasının ardından çiftçilere sertifikalı ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

"Baframızın 2. köprüsünü yılbaşına kadar hizmete sunacağız"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Bafra'da gerçekleştirilen sertifikalı ceviz fidanı dağıtımı töreninin ardından ilçede yapılan yatırımları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Yapımı devam eden 2. köprü inşaatını inceleyen Yılmaz, yüklenici firma yetkililerinden köprünün yılbaşına kadar tamamlanacağı sözünü aldı. Hızla devam eden Sedde Projesi'nin Bafra'nın çehresini değiştireceğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Sedde Projesi kapsamında Gelin Köprüsü adıyla tarihe geçen Çetinkaya Köprüsü'nün denize doğru akan iki yakasında yapılacak peyzaj ve düzenleme çalışmaları tamamlanarak Samsun halkının hizmetine sunulacak. Bu çalışmamız tamamlandığında özellikle Bafra halkının büyük bir beğenisini kazanacağını düşünüyorum. Eskiden berduşların mekanı olarak bilinen buraları temizliyor, düzenliyor ve sosyal bir alan haline getiriyoruz. Sedde Projesi sadece peyzaj ve çevre düzenlemesinden ibaret değil. Proje kapsamında bisiklet ve koşu yolları, kanal, amfi tiyatro gibi tamamen vatandaşlarımızın kullanabileceği sosyal donatılarda yer alacak. İnanıyorum ki bu proje ilçe ekonomisine ve turizmine de büyük katkılar sağlayacaktır. İnşallah önümüzdeki yılın sonlarına doğru Sedde Projesi'ni bitireceğiz" şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz Sedde çalışmalarını inceledikten sonra yapımı devam eden Fener -Koşu Köprüsü'nü de ziyaret etti. Burada yüklenici firma yetkililerden yılbaşına kadar bitirme sözü alan başkan Yılmaz, "Türbe - Kalaycılı Köprümüzün ardından Bafra'mıza kazandırdığımız ikinci köprü olan Fener- Koşu Köprüsü de tamamlanmak üzere. Köprü inşaatını yapan müteahhidimizden sözü aldık. 31 Aralık akşamına kadar köprü bitirilip kullanıma açılacak. Fener ve Koşu mahalleleri çevresindeki binlerce çiftçimizin asırlık sorunları bu köprüyle bitmiş olacak. İlk köprü vatandaşlarımızı rahatlatmıştı. Ama bu köprüyle mesafeler daha da kısaldı. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" açıklamalarında bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Büyükşehir Belediyesi 2 Bin Ceviz Fidanı Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı
    10:11 TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı

    Eskişehir'de kurulu TUSAŞ Motor Sanayi AŞ'nin (TEI), yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan 'Tasarım Organizasyonu Onayı'nı (TOO) almaya hak kazandığı bildirildi. TEI, Türkiye'de sivil havacılık motorları sertifikasyonuna yönelik TOO onayı alan ilk şirket oldu. GÖKBEY Helikopteri'ne güç verecek Türkiye'nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün uluslararası sivil sertifikasyon süreci de TOO sonrasında tamamlanacak.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Turistik Çarşılarda Esnafı Ziyaret Etti
    10:05 Kuşadası Belediye Başkanı Turistik Çarşılarda Esnafı Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Grand ve Orient Bazaar'ı ziyaret ederek esnafa 'hayırlı sezonlar' dileğinde bulundu. Başkan Günel, turist sayısında ve kruvaziyer gemisi sayısında artış beklediklerini belirtti.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti
    10:05 Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek, talepleri ve beklentileri dinledi. Ayrıca ETİ Fabrikası'nı ziyaret ederek, fabrika personeli ile bir araya geldi.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    10:01 BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,50 yükselişle 9.125,29 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 45,32 puan ve yüzde 0,50 değer kazanarak 9.125,29 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,03 ve holding endeksi yüzde 0,49 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,30 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,19 ile iletişim oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamladığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı
    10:01 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal varlığını açıkladı. Aktaş, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının mal varlığını açıkla çağrısı üzerine, 'Ben çok rahatım. Kendi oturduğum konut ile oğlumun oturduğu konut ve beraberinde yüzde 50 hissedar olduğum bir firma var, öte yandan bir de eşime ait bir otomobil var. CHP adayı önce 'belediye vakfı' sonrasında aile vakfı olduğunu ifade etti. Buradan ben de kendisine sesleniyorum. Kendi ve eşi üzerine olan mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum' dedi.

  • Edirne Valisi ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Edirne Meriç Sulama Tesisini İnceledi
    09:57 Edirne Valisi ve DSİ Genel Müdür Yardımcısı Edirne Meriç Sulama Tesisini İnceledi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ekinci ile Edirne Meriç Sulama Tesisinde incelemede bulundu. Sezer ve Ekinci, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üreticilere tesisin hayırlı olmasını dileyen Sezer, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Bakanlık yetkililerine teşekkür etti. Üyüklütatar köyü sınırları içerisinde yer alan ve 78 bin dekar alanı sulayacak tesisin devreye alınmasıyla, 8 köyün tarım arazileri suyla buluşacak.

  • Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak
    09:51 Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak

    Türkiye, ABD liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu olan Trade Winds Europe/Eurasia'ya 16 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapacak. İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte 300'den fazla yerli ve yabancı katılımcı bir araya gelecek ve uluslararası ticaretin rüzgarı esecek. Etkinlik, şirketlere büyüme ve görünürlük elde etme fırsatı sunarken, ABD'li firmalar da Türkiye pazarına girmek için yeni bağlantılar kurabilecek.

  • ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi
    09:44 ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark A.Ş. olağan genel kurul toplantısında, ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Toplantıda, şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. ASO Teknopark'ın, üretime yönelik bir tasarımla sanayi ile bütünleşen, yüzü sanayiye dönük bir teknopark olacağı vurgulandı.

  • TZOB Başkanı Bayraktar:
    09:43 TZOB Başkanı Bayraktar: "Üreticide 3 lira 50 kuruş olan limon markette 16 lira 73 kuruşa satıldı"

    Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici ile market arasındaki makasa işaret ederek, arasındaki "Üreticide 3 lira 50 kuruş olan limon markette 16 lira 73 kuruşa satıldı" dedi.


Advertisement