Büyükşehir Belediyesi 2 Bin Ceviz Fidanı Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi 2 Bin Ceviz Fidanı Dağıttı

Büyükşehir Belediyesi 2 bin ceviz fidanı dağıttı Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz: "Zenginleşerek, etrafımızda gücümüzü sınayan hainlere karşı dik duracağız ve cevap verebileceğiz"SAMSUN - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Bafra ilçesinde çiftçilere 2 bin adet sertifikalı...

06.12.2017 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi 2 bin ceviz fidanı dağıttı

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz:

"Zenginleşerek, etrafımızda gücümüzü sınayan hainlere karşı dik duracağız ve cevap verebileceğiz"

SAMSUN - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Bafra ilçesinde çiftçilere 2 bin adet sertifikalı ceviz fidanı dağıtıldı.

Kırsal kalkınma yatırım ve desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Bafra'da 40 üreticiye 2 bin ceviz fidanı dağıtımında bulundu. Son 3 yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Samsun ve ilçelerinde şeftali anacı 70 bin, kuşburnu fidanı 33 bin, ceviz fidanı 32 bin, kivi fidanı 2 bin 500 ve kestane fidanı 300 adet dağıtılarak meyve üreticilerine destek verildi.

Bafra Öğretmenevinde gerçekleştirilen fidanı dağıtımında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Tarımsal üretime dönük bir çabanın içindeyiz. İçinde bulunduğumuz coğrafyada karşılaştığımız hadiselere bakarsak, eğer güçlü bir ülke değilseniz, enerji politikalarında dışa bağımlıysanız, tarımda dışa bağımlıysanız, üretimin değişik versiyonlarında dışa bağımlıysanız, sizin dışa bağımlı olduğunuzu bilen uluslararası camiadaki ülkeler hep peşin satan gibi bacak bacak üstüne atar, size tepeden bakarlar. Sana da, senin uluslararasındaki taşıyacağın rolü ve misyonu adeta buyururlar. Ama gücün varsa, iktisaden gücün varsa kendi kendine yetiyor ve ihracatın itibariyle de dış gelirlerinde yüksek bir ülkeysen, 'o zaman onunla o kadar pazarlık kolay olmaz' derler. İşte o ikincisi gibi olmak durumundayız. Olmak durumunda olduğumuzu son bir kaç yıl içerisinde görmedik mi, başımıza gelen olaylardan, hatta ve hatta Suriye ve Irak'ta olan olaylar dolayısıyla yıllardır müttefikimiz olan Amerika ile orta Avrupa ülkeleri ile, Almanya ile, Fransa ile içinde bulunduğumuz ilişkilerin tamamen bir güç yarışı, bilek güreşine dönüştüğünü hep birlikte tanıklık etmedik mi? Niye bileğimiz kuvvetli olmasın. Bizim bileğimizi küt diye yere yatıracak cesareti hemen kendinde bulsun. ya bir dakika onun bileği öyle kolay bükülmez dedirtecek ülke olmamızı anlamamız için acaba son bir kaç yıl içerisinde uluslararası ilişkilerde karşılaştığımız olaylar yetiyor da artmıyor mu? Onun için çok çalışmamız gerektiğini her ortamda söylüyorum. Çok üretmemiz gerektiğini ve ihracat yapmamız gerektiğini her platformda ifade ediyorum" dedi.

Tarımsal üretimin artması gerektiğini belirten Yılmaz, "Türkiye büyük bir coğrafya. 780 bin kilometrelik bu coğrafyanın yüzde 50'si ekilebilir, biçilebilir araziye sahip. Buna rağmen geçimimizin yüzde 10'unu tarımdan elde ediyoruz. Tarımdan elde edilen geçimin miktarını arttıracağız ama biz çiftçi olacağız demiyorum. Çiftçilikten öte tarımsal ürünümüzü tarımsal sanayiye dönüştüreceğiz. Yani enginarı üreteceğiz, sonra bundan bir sanayi mamulü yapacağız. Bundan ne yapılıyorsa onu fabrikaya sokacağız, ondan gelir elde edeceğiz. Çiftçilikle kalmayacağız. Tabii ki çiftçi olacağız, üreteceğiz ama tarımsal üretimimizi bir sanayi avantajına döndürmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle tamamladı: "Bugün burada dağıtacağız cevizlerle 150 dönümlük ceviz tarlası yapıyoruz. Bu küçük bir iş değil. Süreç içerisinde birçok konuda tarımsal üretim ve verimliliği arttırmak için sizinle beraberiz.Biz elimizi taşın altına koymaya hazırız. Samsun 1 milyon hektarlık bir şehir. Bunun 500 bin hektarı ekilebilir, biçilebilir yer. Bunun 250 bin hektarı da Bafra ve Çarşamba'da. Yani Samsun'da ekilebilir, biçilebilir arazilerin yarısı Bafra ve Çarşamba Ovalarında, geri kalan yarısı da diğer ilçelerde. Tarımsal alan faaliyetlerinde bizi teşvik eden muhtara çok az rastladım. Buna çok üzülüyorum. Zannederim ki köyde rençperlik gırla gidiyor. Ekonomi her şey geçim çok iyi gibi 'efendim şu bizim şu yolu yap' deniyor. Bakıyorsun yol stabilize, yol stabilize olsun ne var, illa beton asfalt olmalı. Bizim geçimimiz iyi olsun, üretelim, yolu satmayacağız ki ama o topraklardan ürettiğimizi satacağız. Onunla bir zenginlik elde edeceğiz ve zenginlikle birlikte sözlerimizin başında anlattığım etrafımızda gücümüzü sınayan hainlere karşı dik duracağız ve cevap verebileceğiz. Zengin olmadan, güçlü olmadan bunu yapamayız."

Başkan Yılmaz'ın konuşmasının ardından çiftçilere sertifikalı ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi 2 Bin Ceviz Fidanı Dağıttı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi 2 Bin Ceviz Fidanı Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement