Büyükşehir Belediyesi ile yaz bir başka güzel - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Belediyesi ile yaz bir başka güzel

Büyükşehir Belediyesi ile yaz bir başka güzel

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Başkentliler için yaza özel hazırladığı etkinliklerle 7'den 70'e her yaştan vatandaş yaz aylarını dolu dolu geçiriyor.

23.08.2019 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Başkentliler için yaza özel hazırladığı etkinliklerle 7'den 70'e her yaştan vatandaş yaz aylarını dolu dolu geçiriyor.

Sosyal ve kültürel etkinlikleriyle yerli ve yabancı turistlerin de Başkent'e gelmesini amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarına özel hazırladığı çeşitli konser ve gösterilerle göz dolduruyor.

Müzik gruplarının dedesi: Mehteran

Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehteran Takımı, Ankara'nın çeşitli noktalarında gerçekleştirdiği gösterilerle vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın mehterbaşı olan Ahmet Kurt, mehteranın tarihi geçmişi hakkında bilgi vererek, "Mehteran hiçbir ideolojiye ait değildir. Savaşlarda en önde durarak düşmana korku ve dosta da güven vermiştir. Mehteran, dünyanın ilk orkestrasıdır hatta müzik gruplarının dedesidir" dedi.

42 kişiden oluşan müzisyen kadrosuyla, marşlar, fetih ve serhat türküleriyle milli bayramlar başta olmak üzere, festivaller, açılışlar, uluslararası organizasyonlarda birbirinden farklı etkinliklere katılan Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Başkent'in farklı noktalarında sergilediği gösterilerle de vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Büyükşehir'in etkinlik takvimi

Yaz aylarında etkinlik takvimini güncelleyen Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerden de tam not alıyor.

Kızılay'dan Hacı Bayram ve Zafer Çarşısı'na, Ulus'tan Ankara Kalesi'ne kadar şehrin birçok noktasında etkinlik takvimine göre gösterilerine devam ettiklerini söyleyen Ahmet Kurt, şöyle konuştu:

"Mehteranda 3 faktör var: Görsellik, müzik ve gönüllere hitap. Geçmişimizi anlatıyor. Tarihi olmayanın geleceği olmaz. Tarihimizle gurur duyuyoruz."

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın en genç üyesi 24 yaşındaki Batuhan Özdemir ise, "Mehterandaki görevim; köszen. Kös çalıyorum. Eskiden savaşlarda, düşmanı korkutmak için çalınırdı. Vatandaşlarımız, Mehteran Takımı gösterilerinin etkinlik takvimini Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesinden takip edebilir" dedi.

Başkent sokaklarında müzik sesleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterilerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Başkent sokakları müzik sesleriyle de renkleniyor.

Mehteran Takımı'nı ilk kez canlı olarak izlediğini söyleyen Ayça Sezgin Gülhan, "Çok duygulandım. Çok hoşuma gitti. Bize denk gelmesi büyük bir şans diye düşünüyorum. Tarihimizle iç içe buluştuk. Tüylerimiz diken diken oldu"derken, çocuklarıyla Mehteran Takımını izleyen Fatih Ersoy, "Belediyenin bu etkinlikleri insanı duygulandırıyor. Biz Batman'dan geldik. Sesi duyduk geldik. Eskilere götürüyor, güzel bir organizasyon. Büyükşehir'e teşekkür ediyoruz" sözleriyle düşüncelerini dile getirdi.

Vatandaşlar, yaz boyunca her hafta sonu saat 19.00-21.00 saatleri arasında Başkent'in farklı noktalarındaki rekreasyon alanları ve kentsel parklarda gerçekleştirilen Yaz Şenlikleri'nin dışında Ankara Büyükşehir Belediyesi Folklor Müzik Gençlik Topluluğu'nun (FOMGET) yer aldığı Halk Oyunları Şenliği sayesinde de hem arkadaşlarıyla buluşma fırsatı yakalıyor hem de aile üyeleriyle keyifli anlar geçiriyor.

Etkinlik takvimi

-24 Ağustos Cumartesi Mehteran Takımı Gösterisi (14.00-15.00)Yer: Ankara Kalesi

-24 Ağustos Cumartesi Yaz Şenlikleri (19.00-21.00) Yer: Kurtuluş Parkı

-25 Ağustos Pazar Yaz Şenlikleri (19.00-21.00)Yer: Zafer Park

-26 Ağustos Pazartesi Mehteran Takımı Gösterisi (16.00-17.00)Yer: Hacı Bayram

-27 Ağustos Salı Halk Oyunları Şenliği (16.00-16.30)Yer: Güvenpark

-28 Ağustos Çarşamba Mehteran Takımı Gösterisi (16.00-17.00)Yer: Zafer Çarşısı Üstü

-29 Ağustos Perşembe Halk Oyunları Şenliği (16.00-16.30)Yer: Zafer Çarşısı Üstü

-31 Ağustos Cumartesi Yaz Şenlikleri (19.00-21.00) Yer: Altınpark - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Belediyesi ile yaz bir başka güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:19 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Kiraz'ın adalet mirasını layıkıyla ifa etmek gerektiğini vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da törene katılarak Kiraz'ın makam odasına karanfil bıraktı.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım
    15:17 Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için herkesi birlikte çalışmaya çağırdı. Özhaseki, şehirlerin bakım ve ihtimam istediğini vurgulayarak, şehirlerin geleceğinin yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu belirtti. Ayrıca, çarpık kentleşme ve deprem riskine dikkat çeken Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine değindi ve herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

  • Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı
    15:17 Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı

    Yalova'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi' kapsamında 104 çiftçiye 300 kilogram çalı fasulyesi tohumu dağıtıldı. Proje kapsamında 300 dekar alanda üretim yapılması hedefleniyor.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:16 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin 9'uncu yılında, İstanbul Adliyesi'nde düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Çocuklarımızın, gençlerimizin huzurlu bir Türkiye'de yaşamasının mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz işte bugün olduğu gibi bu ülkenin kahraman bir evladı olarak, hayırla, rahmetle anılıyor ve anılmaya devam edecek" dedi.

  • Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi
    15:16 Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi

    Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Siirt Kurtalan-Ankara seferini yapan yolcu treninde uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı istihbari bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar ele geçirildi. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Bahar Dönemi Kayıtları Başlıyor
    15:13 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ Bahar Dönemi Kayıtları Başlıyor

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ'nin bahar dönemi kayıtları 30 Nisan-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 14 farklı branşta kurslar düzenlenecek ve kayıtlar www.sporaskayseri.com.tr adresinden yapılacak.

  • Malatya'da 18 kilogram esrar ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı
    15:13 Malatya'da 18 kilogram esrar ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı

    Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Siirt Kurtalan-Ankara seferini yapan yolcu treninde uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Dedektör köpek yardımıyla yapılan aramada, 3 yolcunun bagajlarında 18 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklanırken, biri serbest bırakıldı.

  • Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
    15:13 Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

    Mehmet Tosun, seçim çalışmaları kapsamında tiyatro oyunu izledi, halk buluşmaları gerçekleştirdi ve belediye hizmet birimlerini ziyaret etti. Ayrıca esnaf buluşmaları düzenleyen Tosun, Bodrum'un çehresini değiştirecek projelerini anlattı. Gümüşlük ve Karaova'da yapılan ziyaretlerde ise bölgenin sorunları hakkında bilgi aldı ve yaşamı kolaylaştıracak yatırımlar planladıklarını belirtti.


Advertisement