Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı'na ilişkin CHP'nin beldelerin kapatılmamasından yana olduğunu bildirdi.

11.10.2012 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı'na ilişkin CHP'nin beldelerin kapatılmamasından yana olduğunu bildirdi.

Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, belde belediyelerinin tamamının kapatıldığını ve AK Parti'nin halkın kendi kendini yönettiği belediyeleri kapatırken halkın görüşünü almaya ihtiyaç duymadığını iddia etti.

Bir belde halkı, kendi belediyesinin kapatılması konusunda görüşünü bildiremediğini belirten Kurt, şunları ifade etti:

"Bu nasıl demokrasidir- Avrupa Yerel Yönetim Özerklik Şartı, Türkiye tarafından kabul edilmiştir. 5'inci maddeye göre referandum esasına göre hareket edilmelidir. İktidarın yapmadığını biz CHP olarak yapıyoruz. 14 Ekim'de CHP'li belediyelerde, 21 Ekim'de de bizim dışımızdaki partilerin yönettiği belediyelerde referandum yapıyoruz. Halkımız belediyesinin kapanması konusunda ne düşünüyor- Gereğinin yapılması için de sonuna kadar çalışacağız. Eskişehir'de Osmaniye, Bozan, Kaymaz, Dümrek, Nasrettin Hoca, Gümüşkonak, Kayakent, Doğançayır, Kırka, Laçin, Alpagut, Dinek, Yunus Emre, Gündüzler beldelerinde halkımız belediyelerinin kapanmasını istiyor mu- İstiyorsa 'evet', istemiyorsa 'hayır' diyerek oylasın. CHP olarak beldelerin kapatılmamasından yanayız. Halkımızın bu yolda referandumlara katılarak destek olmalarını istiyoruz. Demokrasi böyle uygulanır. Referanduma diğer partilerin de yardımlarını bekliyoruz."

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement