Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda Yapılacak Değişiklik - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda Yapılacak Değişiklik

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan düzenleme kapsamında, İslamköy beldesinin de kapatılması gündeme geldi.

12.10.2012 15:24  Güncelleme: 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan düzenleme kapsamında Isparta'da nüfusu 2 binin altında olması nedeniyle 9. CumhurBaşkanı Süleyman Demirel'in doğup büyüdüğü yer olan İslamköy beldesinin de kapatılması gündeme geldi.

Yeni büyükşehirler kurulmasını öngören Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan düzenleme kapsamında, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doğup büyüdüğü yer olan Atabey ilçesine bağlı İslamköy beldesinin kapatılması gündeme geldi.

İslamköy Belediye Başkanı Zekeriyya Şataf, gazetecilere yaptığı açıklamada, İslamköy Belediyesi'nin 1955 yılında kurulduğunu söyledi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in İslamköy'de doğup büyüğünü hatırlatan Şataf, Türkiye Cumhuriyeti'ne yaklaşık 40 yıllık hizmeti bulunan Süleyman Demirel dolayısıyla beldenin ayrı bir öneminin olduğunu kaydetti.

Beldenin bin 120 nüfusa sahip olduğunu, bu nedenle belediyenin kapatılacağını ifade eden Şataf, "Nüfusumuz 2 binin altında olduğu için yeni çıkan yasaya göre belediyemiz kapatılmak üzere. Beldemiz, belediyenin kapatılmasının ardından istenilen ölçüde hizmet alamayacaktır. Bu nedenle belediyenin kapanmaması taraftarıyız. Çünkü bu belde 57 yıldır hizmet almış, bu hizmetlerin diğer kurumlar tarafından getirileceğine inanmıyorum" dedi.

Başkan Şataf, bu yıl içinde açılması planlanan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nin de beldeye ayrı bir önem kattığına dikkati çekti. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 2 hafta önce beldeyi ziyaret ettiğini hatırlatan Şataf, "Sayın Cumhurbaşkanımız 15 gün önce buraya gelmişlerdi. Yaptığımız görüşmede müzenin bu yıl açılacağını, açılışa tüm dünyadan davetlilerin olacağını söyledi. Bu nedenle İslamköy ayrı bir önem arz ediyor. Müzeye ziyaretçi akını olacaktır. Bu da beldemiz için artı bir avantaj olacaktır" diye konuştu.

Şataf, nüfusun artırılması için başka bir belediye ile birleşmenin, böylece İslamköy Belediyesi'nin kapatılmasını engellemenin söz konusu olmadığını kaydetti.

Bu arada bazı İslamköylüler de yeterince hizmet alamayacağını ve kalkınamayacakları düşüncesiyle belediyenin kapatılmasına karşı çıkıyor.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda Yapılacak Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement