Büyükşehir Belediyesi Yeni Nikah Salonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesi Yeni Nikah Salonu Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Kültür Parkı içinde yaptığı yeni nikah salonu, törenle hizmete girdi.

29.01.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Kültür Parkı içinde yaptığı yeni nikah salonu, törenle hizmete girdi.

Yeni nikah salonunun açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, Genel Sekreter Mehmet Aktekin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Akaydın, Karaalioğlu Parkı içindeki nikah salonunun yeni proje kapsamında yıkıldığını, parkın içinde yapılacak kültür merkezinde çok daha güzel bir nikah salonu yer alacağını belirtti.

Akaydın, "Kültür merkezi projesi kapsamında çok yakın zamanda evlendirme salonunu, Evlilik Müzesi ve konferans salonuyla hizmete açacağız. Ama bu arada geçici olarak burayı planladık. Burası son derece düşük bir sermayeyle inşa edildi. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve EKDAĞ şirketimizin tamamen kendi çabalarıyla el emeği göz nuruyla bu inşaat tamamlandı. Belediyenin imece projelerinden keyif alıyorum" diye konuştu.

Geçici nikah salonunun çok tutulacağını belirten Mustafa Akaydın, bölgenin yeni evlenen çiftlerin fotoğraf çektirme merkezi olduğuna dikkati çekti. Akaydın,

"Büyükşehir Belediyesi burayı ikinci bir nikah salonu olarak kullanmak zorunda kalabilir. Yeni nikah salonumuz Antalya'mıza hayırlı olsun. Evlendirdiğimiz çiftlerimiz de çok mutlu olsun" dedi.

Yeni nikah salonunda ilk evlenen çift ise Büyükşehir Belediyesi personeli Fulya Aslan ile Ali Murat Gürşen oldu. Nikahı Başkan Mustafa Akaydın kıyarken, çiftin nikah şahitliğini ise Genel Sekreter Mehmet Aktekin ile Taşkın Görünmez üstlendi. Başkan Akaydın, nikah cüzdanını geline teslim ederek, genç çifte ömür boyu mutluluk diledi.

-250 kişilik nikah salonu-

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi eski nikah salonunun bulunduğu bölgeye, içinde büyük bir nikah salonu da bulunan bir kompleksin temeli atılacak. Belediye, Karaalioğlu Parkı'ndaki eski nikah salonunun olduğu bölgeye iki katlı Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Kompleksi kuracak.

2 bin metrekare kapalı alana sahip olacak komplekste, 250 kişilik nikah salonu ile Aile ve Evlilik Müzesi yer alacak. Ayrıca 200 kişilik konferans salonu bulunacak kompleksin fuayesi, sergi alanı olarak kullanılabilecek.

Karaalioğlu Parkı Kent Müzesi Kompleksi'nde çok amaçlı salon ile kafeteryalar da bulunacak. Açık alanında ise nikah sonrası aktiviteler gerçekleştirilebilecek. Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun uygun bulduğu proje, kent müzesi ile bütünleşik olarak hizmet verecek. Komplekste düğün ve evlilik ritüellerine ilişkin sergiler yapılacak. Ayrıca evliliğe hazırlık kursları düzenlenecek. Anne-baba okulları şeklinde çocuk gelişimine yönelik kurslar gerçekleştirilecek. Çocuklara yönelik tiyatro çalışmaları ve sanatsal etkinlikler de yapılacak.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesi Yeni Nikah Salonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement