Büyükşehir Belediyesinden Erzurum Kongresi İçin Özel Program - Son Dakika
Yerel

Büyükşehir Belediyesinden Erzurum Kongresi İçin Özel Program

Büyükşehir Belediyesinden Erzurum Kongresi İçin Özel Program

Büyükşehir Belediyesi'nin Erzurum Kongresi'nin 94.yıldönümüne özel olarak tertiplediği kutlama programında Dadaşlar, Cumhuriyeti kuran şehirde duygu dolu dakikalar yaşadı.

24.07.2013 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi'nin Erzurum Kongresi'nin 94. yıldönümüne özel olarak tertiplediği kutlama programında Dadaşlar, Cumhuriyeti kuran şehirde duygu dolu dakikalar yaşadı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Kongresi'nin 94. yıldönümüne özel kutlama programı gerçekleştirdi. Belediye binası önünde düzenlenen etkinliğe yoğun ilgi gösterildi. Kongre Oratoryosu konseptli programda, geçmişi şan ve şerefle dolu olan Türk ulusunun milli mücadeledeki rolü anlatıldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bağrına basarak "Vatan bir bütündür parçalanamaz" diyen Dadaşlara 94 yıl önceki kongrenin heyecanını yaşatan etkinlikte, Anadolu ve milli mücadele dönemi canlandırıldı. Buram buram tarih kokan gecede zengin kültür mozaiğine sahip halk dansları toplulukları da sahne aldı. Şair Ahmet Coşkun'un şiirleriyle renklenen gecede havai fişek gösterisi yapıldı. Türk Halk Müziği sanatçısı Selami Durmuş'un da yer aldığı programda Erzurumlular hareketli türkülerde halay çekti.

Oğuz Aksaç'tan muhteşem performans

Türk Halk Müziği'nin güçlü yorumcusu Oğuz Aksaç, Erzurum Kongresi'nin 94. yıldönümüne özel olarak düzenlenen kutlama programında sahne aldı. Güçlü yorumu ve sempatik tavırlarıyla Erzurumlulara güzel bir gece yaşatan ünlü sanatçı, albümlerinde yer alan ezgileri hayranlarıyla birlikte okudu. Müzisyen, besteci ve aynı zamanda söz yazarı olan sanatçı Oğuz Aksaç, ekibiyle birlikte vatandaşlara Türkü resitali sundu. 1994 yılında müzik hayatına başlayan ve Grup Çığ'ı kuran Erzincan'ın yanık sesli türkücüsü, Huma Kuşu'nu Erzurumlular için seslendirdi. Genç sanatçı, kendisini Erzurumlularla buluşturan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine övgüler yağdırdı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, konser sonrası ünlü sanatçıya onurluk takdim etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Büyükşehir Belediyesinden Erzurum Kongresi İçin Özel Program - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement