Büyükşehir Çanakkale Zaferi'ni Taçlandırdı - Son Dakika
Güncel

Büyükşehir Çanakkale Zaferi'ni Taçlandırdı

Büyükşehir Çanakkale Zaferi\'ni Taçlandırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 97. Yıldönümünü düzenlediği muhteşem programla kutladı.

19.03.2012 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugüne kadar alışılmışın dışında bir formatla hazırlanan "Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı" konulu program vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Vatan için canlarını feda eden şehitlerimiz için ağıtlar yakıldı, şiirler ve türküler okundu. Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Çanakkale'de canlarını veren o kahraman askerlerin haklarını, bizler ancak çalışarak ödeyebiliriz. Biz çalışır, ülkemizi ekonomik açıdan güçlü hale getirirsek, canlarını göz kırpmadan veren şehitlerimiz ancak o zaman bizlere haklarını helal ederler" dedi.

YOĞUN KATILIM

SDKM'de gerçekleştirilen ve Çanakkale Zaferi'nin 97. Yılı nedeniyle düzenlenen "Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı" konulu programa Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Büyükşahin, Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Başkan Danışmanı Nermin Tol, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, KO-MEK, Bilgi Evi ve Bilim Teknoloji Kulübü öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programa Kocaeli Toplum Destekli Polis Teşkilatı mensupları da katıldı. Polisler, kendi yerlerini vatandaşlara vererek programı ayakta izledi.

FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Program öncesinde SDKM Fuayesinde fotoğraf sergisi açıldı. Vatandaşlar kendileri için verilen kokteylin ardından programın gerçekleştirileceği salona geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu bir konuşma yaptı.

HAKLARINI ÇALIŞIRSAK HELAL EDERLER

Başkan Karaoosmanoğlu, üzerinden yaklaşık bir asır geçmesine karşın Çanakkale Savaşları'nın hala hafızalarda tazeliğini ve önemini koruduğunu söyledi. Konuşmasında özellikle gençlere seslenen Başkan Karaosmanoğlu, "dün dedelerimiz, cephelerde savaştılar, şehit gazi oldular. Bu vatanı bize emanet ettiler. Bugün ise bize düşen şehitlerimizin hatırlarına ve emanetlerine sahip çıkmaktır" dedi. Çanakkale'de canlarını veren kahraman askerlerin haklarının ancak çalışarak ödenebileceğine dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, "Biz çalışır, ülkemizi ekonomik açıdan güçlü hale getirirsek, canlarını göz kırpmadan veren şehitlerimiz ancak o zaman bizlere haklarını helal ederler" dedi.

CEPHE İÇİNDE PANEL

Konuşmanın ardından, Dr. Coşkun Yılmaz'ın yöneticiliğini yaptığı Doç. Dr. Erhan Afyoncu ve Dr. Mehmet Niyazi Özdemir'in konuşmacı olarak katıldığı "Çanakkale Hatıraları ve Tarihi Gerçekler" konulu panele geçildi. Panelin, Çanakkale cephesi dekoru içinde yapılması büyük beğeni gördü. Panel sırasında Aslan Özmedir Çanakkale şiirleri okurken, Fatih Koca da seslendirdiği Çanakkale ağıtlarıyla duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

ANLAMLI PROGRAMA TEŞEKKÜR

Panelin yönetici Dr. Coşkun Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği programa teşekkür etti. Vatandaşların ilgisinin kendileri çok mutlu ettiğini söyleyen Dr. Yılmaz, "Çanakkale ruhunu en iyi şekilde anlatan böyle bir program için Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

DÜNYAYI İKİ GÜÇ YÖNETTİ

Doç. Dr. Erhan Afyoncu ise konuşmasında dünyayı bugüne kadar iki güç olan Roma ve Osmanlı İmparatorluklarının yönettiğini anlattı. Doç. Dr. Afyoncu Osmanlı'nın Kızılderilileri değil medeniyetleri yönettiğine işaret etti. Konuşmasında Osmanlı'nın çöküşüne değinen Doç Dr. Afyoncu "Balkan Savaşları Osmanlı'nın çöküşünü hızlandırdı. Balkan Savaşları tarihimizin en büyük lekelerinden biridir. Bu lekeyi Çanakkale Zaferi ile temizledik" dedi.

BAŞKAN GÖZ YAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Panelin diğer konuşmacısı olan Doç. Dr. Niyazi Özdemir ise anlattığı anekdotlarla duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Doç. Dr. Niyazi Özdemir'in Çanakkale Savaşı'na katılan bir baba oğlun hazin hikayesini anlatması sırasında Başkan İbrahim Karaosmanoğlu duygulu anlar yaşadı.

ÇİÇEK VEREREK TEŞEKKÜR ETTİ

Programın sonunda Başkan İbrahim Karaosmanoğlu panelistler ile Çanakkale şiirlerini seslendiren Arslan Özdemir ve Fatih Koca'ya çiçek vererek teşekkür etti.

SDKM DOLDU TAŞTI

Programa vatandaşların yoğun ilgi göstermesi nedeniyle SDKM adeta tarihi günlerinden birini yaşadı. Yoğunluk nedeniyle programın gerçekleştirileceği salon tıklım tıklım doldu. Yer bulamayan vatandaşlar programı ayakta izlemek zorunda kaldı. Dışarıda kalan vatandaşlar ise programı fuayede kurulan barkovizyondan izledi.

FARKLI PROGRAM

Öte yandan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle hazırlanan program farklılıklarıyla göz doldurdu. Konuklar kapıda Mehmetçikler tarafından karşılandı. Programın yapılacağı sahneye ise Çanakkale Cephesi dekoru yerleştirlidi. Vatandaşlar, bugüne kadar alışılmışın dışında gerçekleşen ve Çanakkale ruhunu en iyi şekilde yansıtan anma programı için Başkan İbrahim Karasomanoğlu'na teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyükşehir Çanakkale Zaferi'ni Taçlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement